Britisk dominans i Thailands Superbike

Thailand var vertskap for den andre delkonkurransen i World Superbike i helgen. Det var første gang det ble arrangert en VM-runde i landet, og dermed måtte samtlige førere lære seg en ny bane.

Det ble en engelskdominert racinghelg. I begge heatene sto det kun britiske førere på pallen.

Jonathan Rea hadde en problemfri helg på sin Kawaski, og dominerte stort. Han vant begge heatene enkelt ved å ta ledelsen allerede fra start, rykke fra og kontrollere racene fra teten. Leon Haslam på Aprilia knep  to  andreplasser, og fortsetter å imponere med sitt nye team. Haslam har ikke klart å levere toppresultater på flere år, men med Apriliaen viser han nå hvor dyktig han er som fører.

Tredjeplassen i første heat gikk til Tom Sykes på Kawasaki, etter en sterk avslutning der han kunne utnytte de dårlige dekkene bedre enn de han passerte. I andre heat var det Suzuki-fører Alex Lowes som tok bronsen.

Ellers er det verdt å merke seg at legenden Troy Bayliss leverte ytterligere to godkjente resultater etter sju års fravær. I første heat ble han nummer ni, og i heat nummer to klarte han en ellevteplass. Med disse resultatene har han vist at han fortsatt er rask nok til å henge med i VM, og kan dermed legge hjelmen på hylla for godt med god samvittighet. Han har bestemt seg for å prioritere familien, og skal ikke gjøre flere innhopp for Ducati.

Fjorårets verdensmester, Sylvain Guintoli på Honda, fikk to dårlige starter og lå langt nede i feltet i begynnelsen. Han kjørte seg imidlertid opp til en 5. og 6. plass. Det er ikke akkurat der vi forventer å se den franske verdensmesteren. Han kan bedre, og kommer sikkert til å vise dette utover i sesongen når han finner seg til rette på Hondaen.

www.worldsbk.com

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser