Brembo satser grønt med miljøvennligere bremseklosser

Brembos nye Greenance-serie bremseklosser er mer miljøvennlige både når det gjelder slitasje, støv og energiforbruk i produksjonen.

Brembo har innfridd et løfte de ga for et år siden om å produsere bremseklosser med høy ytelse som samtidig er mindre skadelige for miljøet enn konvensjonelle klosser. Hensikten med den nye Greenance-serien er todelt: Redusere bruken av ikke-fornybare elementer i oppbyggingen og produsere dem med grønnere produksjonsmetoder. Sebastinio Rio, CEO i Brembo, sier: «Vi får også redusert slitasje og dermed et grønt aspekt ettersom forbruket reduseres. Vi fjernet komponenter som kobber og nikkel for å holde grønn profil. I tillegg er energiforbruket i produksjonsprosessen redusert med ca 60 %. Dette gir en kombinasjon av et grønt produkt og en grønn prosess.»
Brembo-teamet har også forbedret ytelsen til klossene med 10 % og fjernet bruken av asbest og antimon – et sprøtt fast stoff eller pulver som kan være skadelig for øyne, hud, lunger, hjerte og mage.
Under testing har Greenance-klossene prestert eksepsjonelt: Forbedringen i stoppkraft kombineres med mer motstandsdyktighet mot varme fordi klossene er designet for å ha samme ytelse når temperaturen stiger og dermed elimineres fading. I fase 2 i den grønne agendaen har Brembo tatt i bruk produksjonsprosesser som ikke lenger bruker metangass. I følge Brembo, vil det spare tilsvarende 176 tonn CO2 per år. Det arbeides også med å få til gjenvinnbarhet og i tillegg satses det hardt på reduksjon av avfall, reduksjon av bruk av vann og reduksjon av energiforbruk i produksjonsprosessen. Brembo ser også på alternativ energi i form av bærekraftig leverandør eller, som de har på hovedfabrikken, solceller. Kort sagt: Vinn/vinn for alle parter


Annons

Annons

Sist nummer

Annonser