Brembo med sikkerhetstiltak mot piratkopier

Dette dreier seg i første omgang om et kort som oppbevares i en forseglet lomme i forpakningen. Kundene skal så skrape av en stripe slik at en sekssifret kode kommer til syne. Denne slås deretter inn på hjemmesiden www.original.brembo.com sammen med selve kortnummeret, hva slags del det gjelder, og hvilket land produktet er kjøpt i.

Ved å legge inn tilleggsinformasjon som e-postadresse og hva slags motorsykkel (eller bil) produktet er ment for, kan det lastes ned et PDF-sertifikat. Hvis produktet ikke kan verifiseres, må imidlertid kjøperen oppgi tilleggsinformasjon slik at Brembo umiddelbart kan sjekke opprinnelsen til produktet, som kan være en piratkopi.

For motorsykkelbiten leveres sikkerhetskortet med bremsekalipere, bremseskiver, bremse- og clutchsylindere og bremsehendler.
I tillegg vil delene bli pakket sammen med et kvalitetskontrollskjema i originalemballasjen, og Brembo vil også forsegle emballasjen for å sørge for at denne forblir intakt på vei fra fabrikken til sluttkunden.

Som mange andre produsenter av høykvalitetsvarer har italienske Brembo slitt med piratkopiering, spesielt på enkelte asiatiske markeder som ikke har de samme strenge kravene til kvalitetskontroll som her i Europa. Det vil bli tatt rettslige skritt overfor pirataktørene for å få bukt med dette.
Bremsekomponenter er ekstra sårbare i så henseende siden piratkopier kan medføre en regelrett sikkerhetsrisiko og forårsake alvorlige ulykker siden disse ikke er testet og kontrollert på forsvarlig vis.

Petter Haagensen hos den norske distributøren Non-Stop trading AS opplever stadige henvendelser både fra sluttkunder og firmaer som hevder at de både har sett og kjøpt Brembo-produkter på nettet, som oftest på eBay, med «originalemballasje». Dermed har de følt seg trygge på at de har anskaffet originalvare. – Enkelte ganger oppleves kjøp nesten for gode til å være sanne, en god leveregel tilsier da at de som oftest nettopp er det, uttaler Haagensen. Non-Stop trading AS får stadig vekk opplyst at slikt som «originalt» Brembo reparasjonskit kan anskaffes på nettet, men det ringer da noen varselsbjeller siden disse delene ikke finnes i Brembos eget sortiment. – Så lenge det finnes penger å tjene, er det alltid noen som vil forsøke seg på det, fortsetter Haagensen.

Billige kopier kjøpt på nettet kan nok friste helt til ulykken er ute, men da er det for sent. BIKE slutter seg helt og holdent til fabrikkens og den norske distributørens bekymringer her. Årvåkenhet er et must i vår tid med svært utbredt netthandel, både når det gjelder Brembo-produkter og annet.

Foto: Brembo

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser