Bra helg for Sturla

Sturla hadde kvalifisert seg til 6. startspor før første løp som gikk lørdag. Det ble mye dramatikk på de innledende rundene, og Sturla måtte styre unna 2 førere som krasjet rett foran ham. Han jobbet seg imidlertid godt oppover i feltet, og lå tilslutt og kjempet om 2. plassen.

Lå som nummer to
Inn i siste sving var han oppe på andreplass, men ble forbikjørt av amerikanske JD Beach. Samtidig veltet den ene føreren som Sturla hadde passert, og Sturla ble truffet da føreren gled av banen. Dermed fikk han sin fulle hyre med å holde seg på hjulene, og tapte flere plasseringer. Han ble til slutt nummer 7, og var egentlig veldig glad for at ikke første løp endte med krasj. Spanske Luis Salom vant foran amerikanske JD Beach og skotske Deane Brown.

På søndagens løp ble det reprise av lørdagsløpet, men denne gangen uten påkjørsel i siste sving. Etter en heftig fight med Deane Brown kunne Sturla notere seg for 4. plass. Dette er den beste plasseringen han noensinne har hatt i den prestisjetunge cupen, og med disse resultatene ligger han nå på 5. plass sammenlagt. Ellers var topp 3 listen som foregående dag.

Hilste på kongen
Før dagens løp, som for øvrig gikk rett etter MotoGP løpet med Pedrosa, Rossi og Lorenzo i spissen, fikk de unge Red Bull Rookies førerne hilse på Spanias konge Juan Carlos. Kongen landet med helikopter rett ved siden av banen, og det ble et minnerikt møte for de unge roadracingtalentene.

Neste løp går lørdag 12. april i Estoril, Portugal.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser