Bølla ett tiendedel unna pole position

– Dette gikk egentlig veldig bra og jeg er godt fornøyd med dagen og kjøringen. Det er godt å være der og jeg er veldig fornøyd med at jeg ikke har vært i bakken.

På de to første plassene plasserte det noe overraskende seg et par KTM-er, mens den velkjente tittelforsvareren Martin Bauer ligger på plassen foran Andersen. Mellom de to rivalene skilte det ett hundredel. Det klarte ikke Andersen å irritere seg over i det hele tatt.
– For å være helt ærlig så er jeg kjempefornøyd hvis jeg er topp fem den første helga. Da er jeg godt i gang og det er fortsatt mye forbedringspotensiale som det går an å utnytte. Nei, jeg er bare glad for å være så godt i gang med kvalen og nå gleder jeg meg enormt til å kjøre løp i morgen.

Norsk klynge
Også andre nordmenn var i aksjon på gårsdagens kvalifisering. Tage Solberg kvalet inn som nummer 24, 2,8 sekunder bak teten. Petter Solli ble nummer 27, Norvald Haaland nummer 28 og Magnus Solli nummer 29. Alle var rundt 3,5 sekunder bak bestetiden. På 37 og 38-plass finner vi ytterligere to nordmenn. Bjørn og Tom Rasmussen, begge på Suzuki GSX-R1000, var begge drøye fem sekunder bak.

I supersportklassen måtte vi scrolle et godt stykke ned på resultatlista for finne nordmenn. Alf Georg Joranger var best med en 28-plass og Helge Spjeldnes la seg til på en beskjeden 35-plass. Her har de allerede kjørt det første løpet og Spjeldnes kjørte tydeligvis godt for fasiten i mål var en 34-plass. Joranger står oppført med bare 12 runder, men bike.no vet foreløpig ikke hva dette skyldes.

Utover dagen vil vi oppdatere med resultater og intervjuer etter løpene.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser