BMW med banekurs

BMW har valgt tre av de mest kjente banene i Europa for sine arrangementer, nemlig Salzburgring, Hockenheimring og den beryktede Nürburgring. Hver av disse banene har sitt særpreg og vil garantert være en utfordring for alle motorsyklister, uansett hvor mye eller lite erfaring de har fra før.

Legendarisk er et forslitt uttrykk, men Nordsløyfen på Nürburgring kan ikke beskrives på noen annen måte. Strekningen på 22 kilometer med 73 svinger regnes som en av verdens mest krevende baner med fast dekke.

Et grønt helvete
Banen sto ferdig i 1927. Siden den gang har «Det Grønne Helvetet» (som Formel 1 esset Jackie Stewart kalte banen) trukket til seg entusiaster fra hele verden. Et kurs med to overnattinger her gir deg god tid til å bli kjent med Nürburgrings historie, samtidig som du får opplæring av instruktørene fra BMW.

Ute på banen lærer du bremseteknikk, riktig sporvalg og hvordan du skal takle svingene på korrekt måte. Du lærer også å mestre deler av banen. Alt dette får du bruk for når det blir din tur til å kjøre Nordsløyfen og du skal gi deg i kast med utfordrende svinger som Karusell og Hohe Acht.

Salzburgring i Østerrike ligger i naturskjønne omgivelser i nærheten av Salzburg. Banen er på 4,2 km og kombinerer raske partier med krappe Alpe-svinger, mens Hockenheimring midt i Tyskland er en moderne rundbane som brukes for det tyske Formel 1 Grand Prix hvert år. Denne banen er 4,5 km lang.

Kjørekursene starter med teoriundervisning, der de fysiske prinsippene bak det å kjøre motorsykkel blir forklart. Neste dag får du selv prøve teoriene i praksis ute på banen. De svært erfarne instruktørene fra BMW lærer deg riktig bremseteknikk og svingteknikk, dessuten får du masse kjøretips om hvordan du skal kjøre raskest rundt banen, men fortsatt ha full kontroll.

Blir en tryggere sjåfør
Erfaringene fra kjøringen på bane er selvsagt ikke bortkastet når du og din BMW er ute på landeveien igjen. Det du lærer på kjørekursene får du nytte av på landeveien. Du blir dyktigere og tryggere på deg selv, og får en helt annen forståelse av både dine egne og motorsykkelens grenser.

Kurset på Hockenheimring arrangeres 19. april og koster €450, mens kurset på Salzburgring avholdes 29. mai og koster €380. Kursavgiften for disse to kursene inkluderer en overnatting på hotell, mat og drikke. Kursene på Nürburgring foregår i mai, juni og juli og koster €995. Her inkluderer prisen to netter på hotell, mat og drikke.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser