BMW feirer 40 års jubileum for GS

BMWs berømte og høyt verdsatte GS-modeller fyller 40 år i år. Modellserien begynte i 1980 da BMW introduserte R80GS – en sykkel verden til å begynne med ikke forsto hensikten med. Den sykkelen ble opphavet til en omfattende familie med flere modeller som ligger konsekvent høyt på salgsstatistikken – det er ikke å ta for hardt i å hevde at GS var sykkelen som reddet mc-produksjonen hos BMW.

For å feire jubileet har BMW valgt å presentere en trio med spesialmodeller: F750GS, F850GS og F850GS Adventure 40 Years GS Edition. Alle tre syklene har fått et spesielt lakkdesign i gult, sort og sølv – inspirert av «humle»-lakkeringen på 80-tallets R100GS. I tillegg har de et matchende jubileumsmerke.

Andre oppdateringer på jubileumsmodellene er nye LED blinklys som standard og ladepunkt for USB lengst framme til høyre for instrumentpanelet. ABS Pro og DTC (Dynamic Traction Control) er også standard, noe som øker sikkerheten. For å sette prikken over i’en har BMW oppgradert optionlisten med blant annet flere Ride Modes, GPS-holder og et senkesett som består av lavt sete og senket fjæring.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser