BMW begynner feiringen av 100-års jubileet

De to 100 Years modellene flankerer den aller første – det er 100 år mellom dem!

BMW har sluppet to jubileumsmodeller som forskudd på feiringen av 100 års jubileet neste år og de er de første av en rekke nyheter som kommer i 2023. Den aller første BMW motorsykkelen (midt på bildet) så dagens lys i 1923 og dannet skulle for et konstruksjonsprinsipp som har vist seg svært så levedyktig – 100 år er tross alt et godt stykke tid!

2023 R nine T 100 Years

Den ene jubileumsmodellen er R nine T 100 Years og har sort tank med krom sider og doble hvite pinstripes. Setet er to-farget sort/mørkrødt. For å fremheve kromdelene er gaffelrør, luftinntak og Option 719 Classic hjulene i sort. Toppdeksler, deksel over dynamoreim, setefeste og oljepåfylling er frest aluminium og kommer fra Option 719 pakken. Annet standard utstyr er adaptivt kurvelys, varmehåndtak, cruise kontroll og Riding Modes Pro.

2023 R18 100 Years

R18 100 Years har samme lakk/krom kombinasjon som R nine T 100 Years og tofarget sete med rutemønster. Den sorte lakkeringen kalle Avus Black og er oppkalt etter en berømt førkrigs-bane vest for Berlin. Modellen bruker en mengde kromdeler for å danne kontrapunkt til det sorte: Hendler, styrefester, styrevekter, speil, hovedsylinder for brems, bremsekalipere, motordeksler, toppdeksler og innsugsmanifolder. Et krom Akrapovic anlegg med perforert endeplate formet som BMW logo er standard. Det samme gjelder ASC, Headlight Pro, cruise kontroll og varmehåndtak.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser