Blogg: Varm helg i Finland

Årets tredje og fjerde runde i Scandinavian open ble denne helgen kjørt på banen Alastaro i Finland. Vi var på plass allerede onsdag formiddag, og skulle kjøre treningen på torsdag. Etter mye dårlig vær den siste tiden, føler jeg ikke at jeg kan klage når gradene har vært oppimot 30varme i skyggen, men 57 grader i asfalten og timer med kjøring bød på utfordringer.

Jeg hadde aldri kjørt på denne banen før, og måtte bruke de første passene på torsdag til å kjøre inn motoren min som hadde kommet hjem fra Hestmann motor etter at rådelagrene gikk rett før årets første løp på Anderstorp. Heldigvis fungerte både sykkel og motor optimalt. Banen var morsom og passet meg bra! Tredje passet på torsdagen, når jeg endelig kunne begynne å gasse knakk jeg sammen på sykkelen og klarte så vidt å kjøre inn i depoet. Det stakk i ryggen og jeg fikk store smerter. Jeg kom meg til sykehuset som fikk gitt meg smertestillende, og time hos røntgen og hos doktoren dagen etter.

Kortison
Bildene viste ingenting, og legen ga meg en kortisonsprøyte i ryggen som skulle hjelpe. Hva som feiler meg fikk jeg ikke noe godt svar på, og det eneste jeg kunne gjøre var å krysse fingrene for at smertene skulle forsvinne like fort som de kom.

Fredagen var stort sett de fleste av mine konkurrenter til stede under treningen. Jeg ble dessverre en frustrert tilskuer resten av dagen, og fikk trøstespise tabletter. Lørdagen kom, og med kval kl 0930 følte jeg at 5 runder, det skal jeg klare. (5 runder= minstekravet for å være kvalifisert til å kjøre løp). Ryggen var bedre enn forventet, og jeg tenkte «bare en runde til». To svinger ut i runde nr 6, krasjet jeg. Great… Løpet startet kl 14.40, og jeg måtte gi meg etter bare 2 runder, ryggen holdt ikke.

Nytt forsøk
Søndagen kom og jeg gjorde et nytt forsøk på kvalen, 5 runder ble kjørt, men jeg stilte ikke til start på løpet.

Nå har jeg kommet meg hjem og skal få sjekket ryggen ordentlig. Den lange kjøreturen ned og stor belastning på ryggen den siste tiden kan være noe av årsaken til at jeg denne helgen fikk store problemer, og etter lungebetennelsen på Falkenberg håper jeg nå på bedre tider med bare 4 uker til NM åpningen på Karlskoga i Sverige!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser