Blogg fra Sturla

Nå har det vært en veldig lang vinterpause uten blogging, men nå starter jeg igjen. Jeg har kommet hjem nå fra Spania hvor årets første test for meg har vært.

Jeg avslutta sesongen i fjor med trening i juleferien, så det var nesten to måneder siden jeg sist hadde kjørt. Noen uker før testen fikk vi beskjed at det var en mann som ville være med ned til testen for å lage et tv-innslag om kjøringen min. Han filmet en hel dag i Jerez, og jeg skal få noen til å si fra på Bike-forumet når innslaget kommer. Det blir på TV2 eller TV2 Zebra. Jeg legger også ut info på hjemmesiden min www.sturla-racing.com

Turen begynte lørdag 23 februar. Da fløy vi til Malaga i Syd-Spania som ikke er så langt fra Jerez banen hvor første test var. På søndag dro vi på banen hvor vi møtte andre førere og teamet igjen. Mandag morgen var det en brifing med info om cupen. Etter brifingen kom tv-mannen som fikk info om hvor han kunne filme osv av teamet, mens jeg gikk for å få det nye kjøreutstyret. Rundt kl 10 var det endelig klart for å kjøre litt. Det var ingen som kjørte noe spesielt fort på første pass. Vi hadde fire treningspass på 20 min utover dagen. Noe som var nok siden jeg ble veldig støl av kjøringen p.g.a jeg ikke hadde kjørt på en stund. Jeg var fjerde raskest på første dag, noe som jeg ble veldig fornøyd med.

På tirsdag var det bare to treningspass så det var viktig å utnytte de. Etter treningen på mandag fikk jeg beskjed av trenern om å endre litt på inngangene mine i svingene så jeg jobba med det på tirsdagen. På det første passet var det litt vått i en sving så man måtte ta det litt med ro. På det andre passet gjorde vi en offisiell prøvestart. Jeg sto på fjerde startspor som ble valgt etter første passet den dagen.

Starten min var bra og jeg var tre inn i første sving. Etter de første svingene ble det rødflagg, så var det bare inn gjennom pitlane og deretter ut for en fritrening. Rundetiden min ble litt bedre enn dagen før, men jeg var fortsatt ganske langt bak min beste rundetid fra i fjor. Jeg endte som fjerde raskeste fører på Jerez syv tideler bak raskeste fører som var Matthew Hoyle (Han fikk tredje plass sammenlagt i fjor). Jeg er veldig fornøyd med kjøringen i Jerez siden det var første test for året.

Etter de to dagene på Jerez var den en fridag før to dagers test på Valencia. På onsdag som var en fridag dro jeg på bowling med to av de andre rookies cup førerne. Jeg fant også ut at jeg ikke skal satse på en karriere innenfor bowling…

På torsdag våkna jeg til tykk tåke. Utover dagen kom det litt regn som slutta fort. Fram til lunch hadde vi en lang photo-session så det ble tørr bane til det første passet. Selv om banen var tørr var den fortsatt litt glatt. Jeg endte som andre raskest på det første passet. Det var mye vind på det andre, som også var det siste passet for dagen. Siden det fortsatt var litt glatt på banen kjørte jeg litt rolig inn i svingene og tok heller i litt mer ut av svingene. Jeg ble raskeste fører på den første dagen og var ni tideler foran nest raskeste fører, Luis Salom. Han vant løpet på Assen i fjor.

På den andre dagen i Valencia var det bra vær, men litt kaldt på første treningen. Vi fikk bare kjøre to pass siden stemplene på syklene hadde gått langt. Jeg tok det ganske med ro på det første passet siden det var litt fuktig, og var da bare syvende raskest. På det andre passet var det sol og varmt, jeg hadde bra rytme i kroppen så jeg kjørte fortere og fortere uten å ta i fullt. Jeg hadde tenkt å prøve å kjøre fortere mot slutten av passet, men det ble ødelagt av trafikk med treigere førere. Likevel endte jeg som fjerde raskeste fører på Valencia også. Raskest der var Luis Salom.

Jeg er veldig fornøyd med å være høyt oppe på resultatlistene, og jeg vet jeg har mer og gå på! Neste gang jeg skal kjøre blir på Estoril i påskehelgen. Det blir siste testen før MotoGP på Jerez.

Hilsen Sturla

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser