Blogg fra Sturla

På torsdag var det klart for kjøring, men det var regn så jeg kjørte ikke det første passet. Det så ut som vi skulle få tørr bane til andre passet ,men det ble pøsregn så da var det nesten ingen som kjørte.

Tidlig på fredag var det sinnsykt mye regn så litt av banen ble oversvømt og de fleste pitboksene ble det også,inkludert vår. Det så ikke ut som det skulle bli noe kjøring den dagen, men når regnet stoppa ble det sol og banemannskapet jobba veldig bra, så alle klassene fikk et tørt pass.

Min klasse var først ut og vi hadde en liten del av banen som var veldig våt siden de hadde høytrykkspylt der. Jeg hadde litt problemer på det passet så det ble ingen bra rundetider. På lørdag var første kval kl 9. Vi hadde veldig bra forhold og etter noen runder fikk jeg bra flyt i kjøringa. Persen min fra før her var 1.41.3 og jeg greide til slutt å komme meg ned på 1.40.7. På slutten av kvalen var jeg på en veldig rask runde, men kom utafor banen og kjørte litt cross helt til jeg kom i veldig mye gjørme. Var likevel veldig fornøyd med den tiden siden vi ikke hadde hatt så mye kjøring. Tiden holdt til foreløpig 6. plass.

På andre kval hadde jeg planer om å forbedre meg men jeg tryna ganske tidlig i passet. Jeg datt ned til 8. plass (av 30) ganske greit for jeg sto i andre rekke. Pole var på 1.38.5 ganske langt foran meg, men han hadde mye bedre sykkel også.

På søndag var det mørke skyer over banen så været så litt usikkert ut. Når vi sto på startplata begynte det å dryppe litt og det kom mer utover warm up lapen. Det var veldig vanskelig å vite hvordan festet var. Jeg gjorde en bra start, og var 4 i første sving. Tidlig på første runde hold jeg på å kræsje inn i en annen fører siden han bremsa veldig tidlig så jeg bomma helt i den svingen og en fører kom forbi meg. Jeg greide ikke helt å holde følge med første gruppa. Det var fortsatt litt glatt på banen ,men man kunne kjøre ganske fort. På runde 3 kunne man nesten kjøre vanlig men alle kjørte litt på den sikre siden,og sånn var det utover hele løpet med bare litt regn.

Jeg ble kjørt forbi av en spansk fører på runde 3 eller 4, og jeg greide å holde følge med han helt til langsida hvor han strakk fra meg med veldig mye og så tok han bare litt og litt hele tiden. Jeg ble liggende litt foran en tysk fører som tok litt inpå meg hele tiden og halveis i løpet kjørte han forbi men jeg tok han med en gang igjen. Han ble liggende bak noen runder til og så kjørte han forbi ,og da hadde to førere til fått kontakt med oss.

Når det var 6 runder igjen greide jeg å komme nær stoppknappen, men heldigvis så jeg det og fikk starta sykkelen igjen. Jeg var da kommet litt bak gruppa jeg var i, men jobba meg opp igjen når vi gikk ut på fjerde siste runden. Jeg kjørte forbi en av de tidlig på runden, og tok neste i siste sving på den runden. Han ene kom seg forbi igjen på langsida, og han andre kom opp på siden av meg så jeg ble liggende på yttern av han igjennom hele den første lange svingen men kom først ut. På resten av rundene ble vi liggende tre sammen og bytte plasser hele tiden mens han ene fikk en liten luke. Jeg endte som nr 2 i den gruppa rett bak han som kom først og rett foran han neste.

Det ble en niende plass i løpet som var ganske greit, det var i allefall et veldig morsomt løp. Beste rundetiden min i løpet ble 1.41.0 og vinner av løpet ble engelske Luke Mossey som er tvillingbroren til en av de jeg kjører med i rookies cupen.

Neste løp for meg nå er Valencia om 2 uker. Da kjører jeg for en pallplass og kontrakt med Red Bull for neste år også. Stor grattis til Helge Spjeldnes som ble Europamester i SuperStock 600.

Jeg må også si at en av Rookiesførerne, franske Cyril Carillo hadde wildcard i Malaysia GP. Han ble nr 25, og det var gøy. Han kjører bare litt raskere enn meg i Rookies cupen.

Hilsen Sturla

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser