Blogg fra Sturla

På lørdag var det klart for kval og på første kvalen fikk jeg ikke så god rytme og sleit med litt vind og mye trafikk, men tok likevel pole position med 1.02.5 tett fulgt av Robert Gull som hadde 1.02.6. På andre kval var det også mye trafikk men jeg greide å få 2 ledige runder etter hverandre og kom meg ned på 1.01.9 men så ble kvalen rødflagga, Da vi kom ut igjen fikk jeg bare en runde, og den ble 1.02.3. Jeg så at jeg hadde ledig bane, så jeg tenkte jeg skulle sette en bedre tid. Men eksospotta brakk og jeg måtte bare kjøre ut til siden. Tiden hold til pole position og Gull på andre plass 0,4 sek bak.

På søndag var det klart for løp og jeg kom som nr 4 i første sving. Jeg tok meg fort opp på tredje ,og lå like bak Fredrik Karlsen på første og Gull på andre. Fredrik fikk noe problemer med sykkelen, så jeg og Gull kom forbi og Fredrik måtte bryte løpet. På runde tre lå jeg rett bak Gull også begynte han å se seg ned på siden av sykkelen og kjørte inn i piten.

Det var bare noe vann som han hadde sett på kåpeglasset, og han ble sendt utpå igjen, uten å fikse noe med sykkelen. Da lå han langt bak i feltet men greide vel å kjøre seg opp til en sterk fjerde plass. Jeg lå hele løpet og kjørte på lave 1.02 runder og hadde en runde på 1.01.8 . Det er ny pers. Når jeg visste at jeg hadde så stor luke til nestemann så konsentrerte jeg meg om å kjøre på bra rundetider men likevel ville jeg ikke ta i for mye. Gull greide å sette 1.01.6 etter han var i piten men han tok i alt han kunne sa han ,og det gjorde ikke jeg. Joakim Gulliksen tok andreplassen i løpet og på tredjeplass kom finske Kirsi Kainulainen(jente). Alle resultatene ligger på www.mylaps.com

Nå ligger jeg på delt andreplass samenlagt i Nordisk mesterskap, og vi skal kjøre de 2 løpene som er igjen. Kanskje kan jeg greie å vinne sammenlagt, det er hvertfall målet. Neste løp nå blir på Karlskoga om 2 uker istedenfor Hungaroring løpet som ble avlyst. Siden Hungaroring ble avlyst har RedBull cupen fått lov til å kjøre på Estoril i Portugal sammen med MotoGP om 3 uker.