Blogg: Eventyret for Sturla fortsetter

Hei

Nå har jeg kommet hjem etter å ha kjørt løp på Indianapolis i USA og Albacete i Spania. Mandag 8.september fløy jeg til Munchen hvor jeg møtte de andre førerne som kom topp 10 i Rookies cupen. Tirsdag morgen fløy vi til Chicago og derfra var det ca 3 timer med bil til Indianapolis.

Da vi kom fram til Indianapolis sjekket vi inn på hotellet, og så dro jeg og to til ut for å se på byen. Onsdag kjørte vi gocart og var rundt i byen, og på torsdag dro vi og så på banen. På fredag ettermiddag var det fritrening og kval. På fritreningen var det vått og jeg kjørte veldig sakte og var langt nede på listen.

På kvaliken var det vått noen steder og tørt andre steder, og det gikk litt bedre. På beste runden min ble jeg hindret litt av en treigere fører, så jeg kvala bare på 8. plass. På lørdag hadde de amerikanske Rookie førerne løp, så jeg og de andre fra Europa cupen startet fra pitlane i løpet deres og hadde passet bare som en fritrening så vi skulle få like mye banetid. På dette passet var det tørt så det var greit å få prøvd banen på tørt også. På søndag morgen så det ut som vi skulle få et tørt løp, og på sighting lap var det tørt. Men når vi hadde gridshow begynte det å regne. Det var ikke så mye regn, men banen ble våt så det var på med regndekk.

Jeg gjorde en bra start og kom meg opp på 2 plass og etter en halv runde gikk jeg opp i ledelse. Jeg ledet de første to rundene, men så ble jeg kjørt forbi og lå på andre en stund rett bak første. Siden det hadde sluttet å regne ble banen ganske fort tørr. Noe som gjorde løpet veldig vanskelig, siden regndekk på tørt gjør at det slipper i hver sving. Når vi var ca halveis i løpet var jeg nede på femte plass, ikke så langt bak andre plass men førsteplassen hadde fått en stor luke.

Jeg sleit fælt med å få til å kjøre fort med regndekk på tørt, så jeg hadde litt flaks med at det kom en kraftig regnskur. Når det kom mer regn kjørte jeg meg opp fra femte til andre på en runde og tok igjen den fire sekunders luken han på førsteplass hadde neste runden. Jeg ledet noen runder med andre og tredjeplassen rett bak meg, og når det var igjen 3 runder krasjet han på andreplass, og jeg greide å få luke til andreplassen. Så jeg vant til slutt med 3 sekunder over Mathew Scholtz.

Det er et av de merkligste løpene jeg har kjørt pga været ,og jeg er selfølgelig veldig fornøyd med å vinne det. Selv om det var regn og tørt og litt mer regn i løpet mitt, så var nok min klasse ganske heldig med været. Både 125 og MotoGP løpet ble rødflagget, og 250 løpet ble avlyst senere på dagen fordi vinden var så sterk pga orkanen som var der.

På mandag dro vi tilbake til Chicago og fløy til Munchen, derfra dro jeg videre til Spania hvor jeg skulle kjøre Spansk Mesterskap på Albacete. Fritreningen på fredag gikk helt greit, men jeg ble fort sliten siden jeg ble forkjølet på veien hjem fra Indianapolis. Første kval på lørdag gikk bra mens på andre kvalen ble det mye surr og rødflag på slutten. Dermed fikk jeg ikke forbedret tiden min. Jeg endte til slutt med 18. startspor.

I løpet gjorde jeg en ok start så jeg var vel på rundt samme plass inn i første sving som det jeg starta fra. Etter første runden var jeg på 12 plass og neste runde kom jeg opp på 9 plass. Jeg lå der i noen runder før jeg ble kjørt forbi av en annen som jeg greide å holde følge med videre. Vi var tre eller fire som lå og kjempet om 9. plassen, men utover i løpet kjørte 9. plassen i fra meg, og jeg i fra de andre. Så det ble en 10 plass til slutt. Jeg er ikke så fornøyd med det løpet siden jeg ble alt for fort sliten pga forskjølelsen min. Det var noe feil med bakhjulet mitt, så etter fem runder slapp det bak i nesten hver sving. Men likevel fikk jeg noen poeng sammenlagt, så jeg får bare prøve å gjøre en bra kval neste løp og gasse enda mer i løpet.

Nå blir det en liten pause til neste løp, så da får jeg trene kondis og styrke sålenge.

Hilsen Sturla

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser