Blogg: Endelig tilbake

Ja, da er ferien over for denne gang. Batteriene er nå så fulle at jeg tror de kortslutter hvis de lades mer. Ikke et vondt ord om konseptet ferie, men fire uker i strekk kan faktisk oppleves som litt i overkant. Forstå meg den som vil…

Nå har ikke undertegnede bedrevet all verdens globetrotting, så kanskje ligger noe av årsaken der, men jeg vet i hvert fall følgende:
Det er mange ganger mer slitsomt og krevende å være sammen med to små barn hjemme i tre uker enn å være på jobb. Ja i hvert fall opplever jeg det slik med mine barn og min jobb.

Herregud for en idiot, tenker du kanskje nå. Trives bedre med jobb enn sine egne unger. Det var ikke det jeg sa! Jeg sa slitsomt og krevende. Jeg nevnte ikke ord som givende, morsomt, koselig og lærerikt. Der vinner barna en soleklar seier, bare så det er sagt.

Uansett ferien er over og da kan møtet med hverdagen oppleves som et smell. Ta for eksempel kø. Vanligvis hater jeg kø. Trolig er jeg i faresonen for hjerte- og karsykdommer hver eneste gang jeg står og trøkker på vei til jobb i åttetia. I dag var det helt annerledes. Riktignok hadde jeg valgt en Suzuki med to hjul, fremfor en Peugeot med fire, men likevel. Jeg merket at køkjøring ble en slags lek. Der lå jeg lett fremoverbøyd og så etter åpninger, luker og muligheter. Til og med kaksen med den blonde bimboen ved siden av, som bevisst prøvde å stenge meg, unngikk å få den berømte fingeren. Et lett hoderist senere var jeg forbi og klar til neste forsering.

Nå sitter jeg her med et kvarter mer enn vanlig til disposisjon og har valgt å bruke det på deg. Jeg er positiv og klar til å bli overveldet av et ukjent antall hundre mail jeg snart skal pløye meg gjennom. Jeg gleder meg faktisk. Jeg gleder meg til å ta neste slurk av den vanligvis så forferdelige pulverkaffen jeg allerede har mikset sammen. Den smaker fortsatt hai, men jeg merker at jeg har savnet den. Savnet å komme hjem til samboer og unger med kaffeånde og sure oppstøt fordi jeg har tømt nedpå altfor mange kopper. Nå gleder jeg meg til å komme hjem å kjenne lukten av seibiff og bli skuffet. Gleder meg til å høre sjefen mase om betydeligheter og ubetydeligheter. Gleder meg til å diskutere. Gleder meg til å bli forbanna.

Kanskje det er faktisk dette ferie handler om. Å våkne og innse at hverdagen faktisk ikke er så halvgærn. Vel det får du gjøre deg opp din egen mening om.

Jeg er i hvert fall tilbake og klar til tjeneste.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser