Blir raskere med alderen

Det er ikke bare Ole Einar Bjørndalen som nekter å gi seg. Alder er heller ingen hindring for Suzuki-føreren fra Kristiansand. I helgen kjørte Berthelsen sesongåpningen i det åpne tyske Superbike-mesterskapet IDM. Det ble to sjuendeplasser i klassen, og Superbike-føreren har aldri kjørt raskere på Lausitzring enn han gjorde denne gangen.  

– Dette har vært en veldig bra sesongåpning for min del. Vi tar det som en treningsøkt og oppladning til NM. Vi har aldri kjørt raskere her enn vi gjorde i helgen. Vi forbedret rundetiden med over ett sekund fra tidligere år, og det lover godt for fortsettelsen av denne sesongen, forteller Berthelsen i Suzuki-teamets pressemelding.

IDM er ett av de tøffeste Superbike-mesterskapene i Europa, og du leser alt om denne serien på www.idm.de.

– Nivået er veldig høyt i dette mesterskapet, og det er moro å se at vi aldri har vært nærmere teten i klassen. Det var svært jevnt, og spesielt i race nummer to holdt vi et svært godt tempo. Jeg gjorde et par småfeil som kostet noen plasseringer på slutten av løpet, men vi fikk bekreftet at vi er i veldig god rute, fortsetter han.

Carl Berthelsen kjører for Borg MC-klubb. Han startet å konkurrere helt tilbake i 2002, og er i år inne i sin 12. sesong i internasjonal roadracing. Han ble nordisk mester i Superbike i 2007. I år er det NM og Nordisk som blir prioritert. I tillegg til disse racene skal Berthelsen kjøre tre IDM-helger.

– Det blir en spennende sesong med mange race. Vi håper på gode resultater i alle løp vi stiller opp i, og et NM-gull hadde smakt veldig godt, forteller Berthelsen. Han legger til at det var veldig godt å komme i gang med årets sesong. Han forteller at utstyr, team og sykkel fungerte optimalt. Suzuki-føreren tar sikte på å kjøre de to siste rundene i IDM i september, blant annet finalen på Hockenheim.        

40-åringen kjører en Suzuki GSXR 1000 med godt over 200 hestekrefter. Sykkelen kan nå en toppfart på godt over 300 kilometer i timen, men dette skremmer ikke sørlendingen. 

– Jeg tenker svært lite på konsekvensene, men jeg må holde høyt fokus på det jeg driver med. Blir man redd av dette, så kunne jeg ikke holdt på. Det handler om å være fokusert og stole på seg selv og utstyret, forteller han. På spørsmål om hvor lenge han kan holde på, svarer Carl: -Så sant motivasjonen er der, kan man holde på lenge. Kroppen kjennes veldig bra ut, og jeg tror bare jeg kan dra fordel av alder og erfaring. Det handler mye om ro og tilstedeværelse, og det har jeg fått mer av med alderen, smiler han.

Neste utfordring for Team Suzuki Norway blir første NM-runde på Vålerbanen i pinsehelgen.

Bildene er tatt av Schneider Foto
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser