Blir det Plassen eller Haaland i superbike?

Siden kongeklassen på langt nær er avgjort ligger det an til to tøffe løp på Våler til helgen. Ole Bjørn Plassen har 19 poengs ledelse på tidligere mester Norvald Haaland, og Haaland er nok revansjesugen etter den dårlige poenghøsten på Karlskoga hvor det bare ble ett poeng på to løp.

I tillegg kjemper hjemmefører Tage Solberg fra Lørenskog om en medalje i NM og vil garantert vise seg fra sin beste side på «hjemmebane».

Det gis 25 poeng for seier og med to løp på programmet skal du ikke være særlig til matteentusiast for å forstå at toppen av resultatlisten kan se annerledes ut når status skal gjøres opp.

Gult er kult?

Superstock 600-klassen er på det nærmeste avgjort i favør av Alf Georg Joranger, men det er fremdeles en liten mulighet for den tidligere europamesteren og flere ganger nordisk mester, Helge Spjeldnes fra Otta og Solør MCK og Trym Johansen som deler tredjeplassen. Spjeldnes har denne sesongen satset internasjonalt i England, men han ligger likevel på en tredjeplass til tross for at han kun har stilt opp i to løp. Differansen opp til Joranger er på 40 poeng. Sebastian Buch fra Borg MCK ligger på 2. plass, men han stiller ikke til helgen.

I klasse 125 GP har Joakim Gulliksen fra Skreia og Solør MCK allerede tatt NM-tittelen, men han kjemper også om en plass blant de fire beste i Nordisk Mesterskap og en tur til Albacete i oktober. Fra både Sverige, Finland og Danmark kommer det sterke førere som vil gi både han og Henning Flathaug fra Oslo MK skikkelig tøff motstand. Den store spenningen i klassen er om den tidligere omtalte 12-åringen Stinius V. Ødegård fra Fetsund og Solør MCK som kjemper om sølvmedaljen i NM.

Hva tror du om helgens NM-løp. Hvem sikrer seg gullet i superbike?