Billigere å forsikre motorsykkel

Prisnivået på de vanliste forbrukerforsikringene gikk ned i første kvartal i år – også om det korrigeres for prisstigning og porteføljevekst. Det viser fersk statistikk fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

Prisene gikk ned for å forsikre privatbil, motorsykkl, hus- og hjem.
Størst var nedgangen innen motorsykkel og moped. Fra 2006-2008 har prisnedgangen i snitt vært på over 9%, ifølge VG Dine Penger

Nedgangen kom til tross for at erstatningene innenfor de samme områdene økte med 8 til 10% i samme periode.

Lønner seg å flytte forsikringen
Omtrent 14% har byttet forsikringsselskap i Norge det siste året. Bike har mange ganger påpekt at du kan spare tusenvis av kroner årlig på å flytte forsikringene dine til et billigere selskap.

Slik gjør du det:
Skaff deg først oversikt over hvilke forsikringer du har. Ta eventuelt et møte med ditt selskap for en skikkelig gjennomgang.

Be deretter om å få et nytt tilbud på dine forsikringer. Ikke nøl med å fortelle at du nå vurderer å hente inn tilbud fra andre selskaper.

Når du har fått et nytt tilbud, kan du ta et par telefoner til andre forsikringsselskaper eller sammenligne priser på nettet, for å se hva de kan tilby deg.

Obs: Ofte tilbyr forsikringsselskapene lav premie for å få deg som kunde, men etter noen få år kan premiene økes mye. Bikes årlige forsikringsundersøkelse stod forøvrig på trykk i Bike 5-2008.

Har dine forsikringer gått opp eller ned de siste to årene?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser