Beste VM-kjøring for Gekko

Sist helg var det klart for enda en VM-runde for Sondre «Gekko» Haga, denne gangen i solfylte USA.

– Jeg har kjørt veldig bra, det har egentlig vært den beste helgen så langt kjøremessig. Jeg hadde litt motorproblemer, som jeg fikk litt for mange prikker på grunn av, forteller «Gekko» i pressemeldingen fra teamet.

18-åringen havnet til slutt på en 14. plass på lørdagen og en 13. plass søndag. Med en nokså lett runde på lørdagen hadde unggutten knapt nok råd til feil. – Det ble litt skuffende resultater siden det var det beste løpet til nå med tanke på selve kjøringen, men på grunn av sykkelproblemer ble det dårligere, fortsetter han. Med kjøring på over 2 000 moh. og tilhørende tynn luft, ble det en del ekstra justeringer på syklene, noe «Gekko» mener kan ha vært grunnen til at han slet litt. – Vi har ikke så mye erfaring med å tilpasse syklene til slike høyder, men samler i alle fall erfaring etter denne helgen, sier «Gekko».

Familien med på tur
I likhet med broren deltok også Hanne Haga i VM i USA, noe «Gekko» Haga syntes var stas. – Det har vært litt annerledes å ha med hele familien til USA på løp, men det har jo fungert helt fint, sier 18-åringen. Hanne endte på en 11. plass på lørdagen, og 10. plass på søndagen. – Vi hadde en norsk en som kom på pallen i klassen Hanne kjører, faktisk; Erika Melchior, forteller han. 

Sondre er ikke udelt fornøyd med helgen. – Plasseringen er jeg ikke så veldig fornøyd med, men kjøringen gikk jo bra. Så jeg får bare ta det med meg det videre, og at det var motoren som ødela, er jo veldig kjipt, sier 18-åringen. «Gekko» og teamet er ikke helt sikre på hva som forårsaket motorproblemene, og forteller at sånt vanligvis ikke pleier å skje.

Passende terreng
Tidligere i sesongen har unggutten hatt litt problemer med selve kjøringen, men dette kom seg til denne VM-helgen. – Jeg har tatt med meg mye erfaring og trent på det jeg måtte trene på. I tillegg passer steiner og slikt terreng meg egentlig veldig godt, så det er nok det som har gjort forskjellen. Bare synd det var sykkelen som ødela.

«Gekko» og familien kom hjem til Norge igjen på tirsdag, og reiste videre på onsdag til den avsluttende EM runden i Italia. – Det er noen travle uker nå, men det går helt greit. Det er mye reising, men man er forberedt på det, så da er det bare gøy, avslutter «Gekko» Haga.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser