Berthelsen prøver seg for Hertrampf Racing

Suzuki-fører Carl Berthelsen har nå fått en unik sjanse til å prøve seg for Hertrampf Racing. Teamet eies av Denis Hertrampf, som i tillegg til Suzuki-teamet også eier et Ducati-team som kjører det åpne tyske mesterskapet IDM.

«Dette blir utrolig spennende og en helt ny opplevelse for meg. Jeg er utrolig takknemlig for å få denne muligheten. Det var teamsjefen selv som spurte om jeg kunne tenke meg å kjøre for dem. Dette var en sjanse jeg ikke kunne takke nei til,» forteller Berthelsen, som for første gang kan komme til en racinghelg med bare kjøreutstyr. «Vi stiller inn sykkelen på torsdag, så blir det trening og testing på fredag. Løpene kjøres i helgen.»

Kan bli en inngangsbillett til neste sesong.

Carl Berthelsen skal kjøre i Superbike-klassen Stocksport, der sykkelen har noe mindre ytelse enn Berthelsen er vant til fra NM. I tillegg må han kjøre med originalfelger, og sykkelen har få elektroniske hjelpemidler. Men ellers er løpssykkelen preppet som en racer i toppklassen.

«Jeg vil nok merke at jeg mangler 15 hester, men ellers er sykkelen dønn solid. Jeg må bare skjerpe meg og gjøre et så godt innhopp som mulig,» sier han.

Målsettingen til Berthelsen er topp tre i klassen Stocksport, og han uttaler at dette kan bli en god inngangsbillett med tanke på kjøring for det Suzuki Europa-støttede teamet neste sesong. Han liker seg godt på Lausitzring, og mener banen bør passe nordiske førere.

«Det er egentlig en oval bane der det er laget en sløyfe i midten. Det er et praktanlegg med plass til 150.000 publikummere. Banen er rask, men har også noen tekniske partier,» forklarer han, og legger til: «Jeg gleder meg utrolig mye til å komme til Tyskland og kjøre IDM-finalen. Jeg er utrolig spent, og vi kommer veldig godt forberedt. Jeg har ikke vært i slik form siden 2007 – 2008 sesongen, så dette kan bli veldig moro.»  

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser