Berthelsen jakter NM-gullet

– Jeg har hatt meget godt utbytte av denne treningshelgen på Vålerbanen. Jeg har fått kjørt 170 runder i godt racetempo og det har vært veldig verdifull trening, forteller Carl Berthelsen som nok en gang sikter på NM-gullet i den gjeveste roadracingklassen.

Må vinne begge løpene
– Alt er mulig, og jeg føler jeg har en god mulighet til å klare NM-gullet, men jeg er avhengig av at andre gjør feil, forteller Berthelsen. For at drømmen skal gå i oppfyllselse må nemlig NM-lederen Norvald Haaland som ligger 15 poeng foran, svikte litt. Berthelsen må vinne begge løpene og han er avhengig av at Norvald blir nummer tre eller dårligere i begge løpene.

– Alt er mulig, og jeg har en god følelse på at dette kan gå veien. Mine argeste konkurrenter har ikke kjørt på Vålerbanen denne sesongen, og det kan være en fordel for meg. I tillegg har vi tunet opp sykkelen til rundt 220 hestekrefter, vi har finjustert dempere og testet nye dekk. Så jeg føler vi kommer meget godt forberedt til denne NM-avslutningen, sier han.

NM-gull er målet
Det er ingen tvil om at NM-gullet i Superbike henger høyt for Suzuki-føreren. Gullet i kongeklassen i roadracing har glippet før.
– Jeg har vært nær tidligere, og NM-gull henger høyt for meg. Nå blir det viktig å nullstille seg til helgen, og ikke tenke resultat. Det er lett å bli distrahert av andre, og da mister man fort fokus, forklarer han.

Det skal kjøres to NM-runder på Vålerbanen. Begge kjøres på søndag og hvem som blir norsk mester i Superbike blir ikke klart før rundt klokken 18.00. Berthelsen lover derimot å være klar lenge før den tid.
– Jeg er klar for en kjempehelg på Vålerbanen. Det er en bane som er krevende og man må jobbe hele tiden. Jeg håper vi kan få godt betalt for den treningen vi har lagt igjen denne helgen, og vi kjører selvfølgelig for gull, avslutter han.

Åpent i Superstock 600
I Superstock 600-NM har Alf Georg Joranger fra Holmestrand ledelsen i poengsammendraget med 15 poeng foran Erik Lindstrøm. De har henholdsvis 107 og 92 poeng. På tredjeplass ligger Andreas Sacco Karlsen med 67 poeng, men den nybakte nordiske mesteren i klassen, Thomas Sigvartsen er er klar til å blande seg inn i medaljestriden. En annen grunn for å ta turen er å få se det norske racingtalentet og Bike Next Generation-fører, Stinius Viking Ødegård (14) i aksjon. Han kjører som kjent kjører European Junior Cup i Superbike-VM, men på hjemmebane deltar han i Superstock.

Du som ikke kan ta turen til Vålerbanen i helga kan følge all moroa i form av tider HER.
Informasjon om arrangementet og tidsskjema finner du HER.

Hvem tror du stikker av med NM-gullene?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser