Berthelsen fornøyd med sesongåpningen

Årets første løp i IDM Superbike ble kjørt på Nürburgring i Tyskland. Dette var nordmannens første løp for HPC-Power Suzuki Racing, og Berthelsen sitter igjen med en meget god gjennomføring.

– Dette har gått over all forventing, og hele teamet har gjort en veldig god jobb. Vi har kommet et langt stykke i løpet av helgen, uttaler Carl i teamets pressemelding.

Dette var første gang Berthelsen satt på sin nye Suzuki GSX R 1000R, og han hadde ingen forventinger om noen topplassering denne helgen. – Vi har brukt helgen som en test, og alt er nytt for meg. Jeg er positivt overasket over hvor fort jeg følte meg komfortabel på sykkelen, selv om det er mye nytt som jeg aldri har kjørt med tidligere. Jeg kjørte raskere og raskere gjennom helgen, jeg kjørte ett halvsekund raskere i løpet enn i kvalifiseringen, og det viser at jeg finner meg mer og mer til rette, fortsetter en begeistret sørlending.     

Ikke skremt av tempoet
Det åpne tyske mesterskapet i Superbike blir sett på som et av de tøffeste mesterskapene etter World Superbike, og Berthelsen er overasket at teamet allerede leverte toppresultater. Både sveitseren Dominik Schmitter og italieneren Vittorio Iannuzzo leverte gode løp, og fikk med seg hver sin sterke sjetteplass. Berthelsen leverte også sterke tider, han var kun halvannet sekund bak sine teamkompiser på rundetidene.

– Alle førerne i teamet gjorde en meget god jobb, og teamsjefen var også strålende fornøyd. Vi har fortsatt mye å jobbe med, men vi hadde ikke trodd vi skulle være så nærme etter første runden av mesterskapet, så dette lover godt for fortsettelsen, forteller nordmannen videre.

Det var vanskelige forhold under søndagens to løp, og Berthelsen var uheldig og ble hindret i begge løpene på vått underlag.  – Det viktigste for meg var å holde meg på hjulene og komme til mål. Det klarte vi, men det var noen cowboy-førere som satset for mye og veltet foran meg. Jeg måtte av banen flere ganger for å unngå kollisjon. Det gjorde at vi tapte noen plasseringer. Vi hadde en midtperiode, spesielt i det andre løpet, hvor tempoet og flyten var svært bra, da hevdet jeg meg bra i feltet, og det lover godt for fortsettelsen, sier han.

Berthelsen kjørte inn til 23. plass i det første løpet, og en 22. plass i det andre løpet. – Vi har som mål å være topp 15 i mesterskapet, og jeg føler vi er på rett vei, sier nordmannen.

Nå skal Berthelsen kjøre 2-Hjulsfestivalen på Rudskogen om vel tre uker, og der kan han fortsette å jobbe med å utvikle sykkelen. – Det blir gøy å kjøre på Rudskogen igjen, men dette blir først og fremst et løp hvor vi skal lære enda mer om sykkelen, avslutter han.  

www.idm.de
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser