Bensin- og eksosfri på MC-messen

El-baserte motorsykler er også representert på MC-messen. Vi besøkte standen til Zero Motorcycles hvor vi traff på daglig leder Ketil Kamark fra den norske importøren Carpoint Norge AS.

– Det er ingen tvil om at el-baserte motorsykler er fremtiden. Siden ifjor har vi vært norsk importør for Zero og kan i dag tilby fire ulike modeller. SR-modellen er flaggskipet og byr på både mest effekt og best rekkevidde, sier Kamark. Begrepet motor erstatter han for øvrig med kontroller.  I SR-modellens tilfelle bidrar kontrolleren til at den går fra 0 til 100 km/t på bare 3,3 sekunder. 

S-modellen har noe mindre effekt enn SR-utgaven og FX-modellen er offroadpreget og kan diske opp med 44 hestekrefter og 0 til 100 på 4 sekunder. Teoretisk rekkevidde er oppgitt til 243 kilometer og toppeffekten er på 67 hestekrefter. DS-utgaven er en mellomting mellom FX og SR.

– Alle modellene er utstyrt med karbonreim og automatgir. Det finnes også tre ulike moduser de kan settes i; Sport, Custom og Eco. Man kan dessuten få full kontroll over dette og annen informasjon via en smarttelefon-app, forteller Kamark. Han legger også til at førernes sanser kan ta til seg mer inntrykk når man slipper å tenke på clutch, motorbråk og vedlikehold. 

Prisene strekker seg fra 79 900 kroner og opp til 139 900 kroner avhengig av modell. Nytt i år er 10 prosent lengre rekkevidde, Showa-dempere og Pirelli-dekk. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser