Bedre trafikksikkerhet langs Gamle Mossevei

Onsdag 26. august kl. 17.00 skal Gunnar Melgaard, leder av Hovedutvalget for samferdsel i Akershus fylkeskommune, og representanter fra NMCU foreta snorklippingen, som blir etterfulgt av en motorsykkelkortesje. Markeringen skjer på en rasteplass på høyre side etter Hjulet.

I 2012/13 gjennomførte Statens vegvesen, i tett samarbeid med representanter fra Norsk motorcykkel union (NMCU), en trafikksikkerhetsinspeksjon langs Gamle Mossevei.

– Hensikten med inspeksjonen var å få identifisert hvilke tiltak som må gjennomføres for å bedre trafikksikkerheten for motorsyklister. I den forbindelse er vi avhengig av den gode dialogen vi har med NMCU, uttaler Marita Birkeland, seksjonsleder i Statens vegvesen.

Målet med underskinner er å redusere risikoen for skader og dødsfall ved utkjøringer, samt at personer ikke sklir under autovernet eller skader seg på stolpene.

– Å få etablert underskinner langs Gamle Mossevei mellom Tusenfryd og Hvervenbukta har lenge vært en merkesak for Oslo og Akershus NMCU-krets. Vi setter stor pris på tiltaket fordi sikkerhet er veldig viktig for oss, sier Geir Strand, fylkessekretær i NMCU Oslo/Akershus.

Mens antallet ulykker med personbil er gått ned, er tendensen dessverre den motsatte blant motorsyklistene. Fra april til juni i år var det 12 motorsyklister som omkom i trafikken, og dette er to flere enn i samme periode i fjor.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser