Både seier og sammenlagtseier!

Jonathan Rea sikret seg årets tittel med stil på fransk underlag. Han gled forbi teammakker Tom Sykes tidlig i helgens race nummer en, og tok årets seier nummer 13. Xavi Fores steg opp som sistemann på pallen etter en tøff kamp med to andre førere om tredjeplassen.

Som ovenfor nevnt var det Sykes som tok starten fra pole position, med Rea like bak. Lorenzo Savadori beholdt tredjeplassen fra startgriden, mens Xavi Fores la seg som fjerdemann inn i den første runden. Det tok imidlertid ikke lang tid før Rea var forbi.

Rett bak krasjet Alex Lowes og Michael Ruden Rinaldi. Rea dro fra Sykes, mens Fores kom seg forbi Savadori. Sistnevnte holdt imidlertid godt følge, og Chaz Davies meldte seg også på i kampen om tredjeplassen.

I mål var rekkefølgen den ovennevnte – Rea, Sykes, Fores, Savadori og Davies. Chaz Davies måtte ha tatt andreplassen i dag for å hindre Rea i å kunne kalle seg mester allerede, men etter en relativt beskjeden kval og med et kragebeinsbrudd som ennå ikke er helt leget, var dette å håpe på for mye. Men all ære til topp innsats etter forholdene.

I morgen er det nytt race i Frankrike, og BIKE kommer tilbake med rapport også fra dette oppgjøret.

I mellomtiden sender vi våre gratulasjoner til Rea!

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser