Avsluttet med flagget til topps

I sin Grand Prix start nummer 250 sa Jorge Lorenzo farvel til Yamaha på førsteklasses vis ved å lede fra start til mål. Spanjolen stakk av fra pole position, og til tross for et angrep fra sammenlagtvinner Marc Marquez mot slutten, holdt han stand hele racet gjennom. Bronsekampen sto mellom to italienere, der Andrea Iannone sikret seg den siste pallplassen på nest siste runde.

Sola skinte idet Lorenzo stakk av gårde. Iannone kom seg opp på andreplassen i sving 1 og førte an av angriperne, mens Maverick Viñales, Valentino Rossi, Marquez og Andrea Dovizioso sluttet seg til ham i jakten på Lorenzo.

Etter å ha passert Viñales, kjempet Rossi og Iannone seg imellom mens nummer 99 begynte å forsvinne i horisonten, helt til Marquez kom seg forbi og forsøkte å hente inn Lorenzo. Årets vinner klarte faktisk å kutte ledelsen med tre sekunder.

Kampen om bronsen ble klassisk og brutal. Det så ut som Rossi skulle vinne over den yngre utfordreren, men Iannone slo hardt tilbake og fikk en luke han holdt over mållinjen. Viñales fullførte sin siste helg med Suzuki på en femteplass. Pol Espargaro klarte sjetteplassen etter en fotofinish som sendte Dovizioso ett hakk ned. Bror Aleix passerte målflagget som åttendemann.

Cal Crutchlow avsluttet dessverre sesongen med en krasj, men sikret seg likevel tittelen som årets beste uavhengige fører. Også Dani Pedrosa måtte overende i dag. KTM, som stilte opp som wildcard med Mika Kallio, måtte dessverre bryte racet på grund av en el-feil. Teamet skal en ny fabrikksatsning i MotoGP neste sesong, med Pol Espargaro og Bradley Smith som førere.

Etter en sesong som vil gå inn i historien på både den ene og andre måten, er det tid for testing foran neste sesong allerede på tirsdag, men da sitter dagens vinner i salen på en Ducati.

Resultater: Valencia MotoGP: 
1. Jorge Lorenzo 
2. Marc Marquez 
3. Andrea Iannone 
4. Valentino Rossi 
5. Maverick Viñales 
6. Pol Espargaro 
7. Andrea Dovizioso 
8. Aleix Espargaro 
9. Bradley Smith 
10. Alvaro Bautista 
 
Resultater: Moto GP 2016
1. Marc Marquez Repsol Honda 298
2. Valentino Rossi Movistar Yamaha 249
3. Jorge Lorenzo Movistar Yamaha 233
4. Maverick Vinales Team Suzuki Ecstar 202
5. Andrea Dovizioso Ducati Team 171 
6. Dani Pedrosa Repsol Honda155 
7. Cal Crutchlow LCR Honda 141
8. Pol Espargaro Monster Yamaha Tech 3 134
9. Andrea Iannone Ducati Team 112
10. Hector Barbera Avintia Racing 102

BIKE-redaksjonen avslutter årets sesong med en video av vinner Marc Marquez.

https://www.youtube.com/watch?v=VMuodbxgLq0&feature=youtu.be

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser