Åtte på rad på Sachsenring

Marc Marquez har nå åtte seire på rad på Sachsenring fra han startet i 125-klassen, og samtlige har vært fra pole position. Men det ble ikke noe barneskirenn i går, for den tyske nykommeren Jonas Folger presset mesteren hardt på hjemmebane og tok sin første pallplass. Dani Pedrosa ble sistemann på pallen.

Marquez ledet inn i første sving, foran Pedrosa, mens Jorge Lorenzo kom seg opp på tredjeplassen fra sjette på griden. Honda-førerene begynte å stikke fra idet Jonas Folger kjempet seg opp på tredjeplassen og startet å utfordre lederduoen. Han kom seg forbi Pedrosa og la seg på bakhjulet til lederen. Han mistet sporet ved en anledning, Marquez forsøkte da å riste ham av seg, men det gikk ikke.

I runde etter runde lå disse to hakk i hæl. Jonas Folger klarte å holde hodet kaldt under det ekstreme forventningspresset fra hjemmepublikum. Men til slutt gjorde en mindre førerfeil hos Folger at Marquez´ seier ble på litt over tre sekunder, mens Dani Pedrosa lå alene på tredjeplassen på slutten av racet.

Det ble et svært publikumsvennlig bikkjeslagsmål om fjerde og femte, men til slutt ble det Maverick Viñales som tok fjerdeplassen, med teammakker Rossi hakk i hæl.

Andrea Dovizioso ledet mesterskapet før start, men endte som åttendemann i racet, og falt dermed ned på tredjeplassen.

Nå er det sommerferie frem til første helg i august, og status så langt er at Marquez leder, fem poeng foran Viñales, og med Dovizioso ett fattig poeng etter det igjen. Rossi er fortsatt oppe og lukter på en pallplass, ett poeng bak Dovizioso. Så alt er fortsatt åpent før høstsesongen starter.

Les mer fra helgen på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser