Arctic Circle Racing har kjørt i New Zealand

Vanligvis har Sam og Renate startet sesongen i Spania, men de kunne ikke si nei til å kjøre trening og løp under legendariske Burt Munro Challenge i Invercargill, New Zealand – Sams opprinnelige hjemland.

Det var ikke mulig å sende egne sykler nedover, så teamet fikk etter hvert låne et par. Programmet var fullspekket i fire dager, og besto av så forskjellige grener som hill climb, roadracing, speedway, dragracing, gateløp og et strandløp. Renate og Sam holdt seg til 600cc-klassen Formula 2 på banen Teratonga. Teamets hjemmebane ACR er verdens nordligste bane, mens Teratonga ligger lengst sør. Sam har kjørt der før, mens det for Renate var første møte med banen.

Teamet kjørte av seg litt rust på banen Hampton Downs på nordøya. For Sam var dette første gang på sykkelen etter krasjen i fjor på Rudskogen, der han fikk flere brudd.

Onsdag kveld kom Sam og Renate til Invecargill for å treffe dem som lånte ut syklene; en racerigget Kawasaki ZX-6R og en litt eldre Triumph Daytona 675. Det endte med Sam på Kawasaki og Renate på Triumph.

Fredagen var det en kort trening i uvanlig godt vær til Teratonga å være, og lørdag var det kval. Denne foregikk ikke problemfritt – Sams transponder virket ikke, og Renates sykkel stoppet flere ganger. Heldigvis fikk de kjøre med en annen klasse litt senere, og Sam dro til med 2. bestetid for 600-utgavene.

I selve racene kjørte både 600- og 1000-kubikkere i samme heat, og på raske Teratonga var dette til fordel for sistnevnte. For Sams vedkommende ble det seier i første race, andreplass i nummer to, seier i det tredje, og sammenlagtseier for helgen i Formula 2. Renate viste god progresjon med henholdsvis 12., 8. og femteplass.

Begge førerne har kjørt internasjonalt før. Sam kom til Europa i 2014 for å kjøre på de store GP-banene, og endte i samme team som Renate for racing i Skandinavia. Renate kjørte på Motegi som wildcard i 2015, i det japanske mesterskapet.

Både Sam og Renate roser den gode gjennomføringen av arrangementet. De kom tett på folkene rundt, og håper de også får muligheten neste år.

Bildet er levert av teamet.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser