Aprilias grunnlegger er død

Ivano Beggio grunnla Aprilia på midten av 1970-tallet. Hans lidenskap for tohjulinger begynte i farens verksted, hvor de produserte håndlagde Aprilia-sykler. Der startet hans bane med oppfinnelser og nytenkende teknologiske løsninger på scootere og motorsykler. 

Han opprettet et team som bygde konkurransemotorsykler, og takket være innovative løsninger opparbeidet de seg et navn i bransjen. Deretter ble det masseproduksjon av 50-125 kubikkere for gatebruk. 

Med 294 Grand Prix-seire fra 1987 og til i dag er Aprilia det europeiske merket som har vunnet mest i Grand Prix-motorsykkelkonkurransens historie. Ikke mindre enn 54 verdensmesterskapstitler har Aprilia fått med seg gjennom årene. 

– Ivano Beggio var en modig entreprenør med mye kunnskap og en genuin lidenskap for motorsykler, sier Roberto Colaninno, sjef i Piaggio-konsernet, som Aprilia har vært en del av siden 2004. – Han var en visjonær, forut for sin tid, og kombinasjonen av disse faktorene gjorde at han kunne bygge motorsykler fra bunnen av. Han kunne skape drømmer, fortsetter Roberto. 

– Man skal jo huske på at de verdensmesterne som Aprilia har fostret opp gjennom årene, er fruktene av Ivano Beggios prosjekt. Å utfordre de store japanske merkene på konkurransebanene krever et stort engasjement, et enormt lederskap, og en lidenskap for vår verden, sier Aprilias racing manager Romano Albesiano.

Ivano Beggio ble 73 år gammel.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser