Aprilia Tuareg 660 – seriøs utfordrer i mid-adventure!

Nye Aprilia 660 Tuareg 2022 – sprek, lett og velutstyrt utfordrer i mid-adventure

Aprilias tredje 660 modell er akkurat sluppet: Adventuresykkelen Touareg 660. Navnet har vært benyttet flere ganger tidligere, både i 125 og på store 600ccm endunkere. Dagens Tuareg er imidlertid en avansert affære med en 660 ccm parallelltwin på 80 hester og med 70 Nm. Positivt: 85% av dreiemomentet kommer allerede ved 4500. En liten artighet: sylindre, topplokk og stempler kommer fra superbike verstingen RSV 1100 der de takler ca. 3 ganger så høy effekt. Et av fargealternativene er en utilslørt flørt med 90 tallets Tuareg (bildet over), en den leveres også i en rød og en gullfarget versjon.

Fjæringen er absolutt oppe og går: Fullt justerbare Kayaba enheter framme og bak med imponerende 240mm fjæringsvei. Vekten fulltanket(!) er rekordlave 204 kilo, så det er all grunn for konkurrentene til å være på vakt – når de ser tre frekke LED lykter i speilet vet de at det er en Tuareg som har kommet opp bak.

Krengningssensitiv ABS og traction, cruise kontroll, ride modes hvor ett er fritt programmerbart ogopp/ned quickshifter som option. 18 liters tank antyder 40 mil rekkevidde.
Joda – Aprilia har tatt den helt ut og kommet opp med en velutstyrt, frekk og lekker adventuresykkel.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser