Aprilia-importør konkurs

Bike har i dag fått bekreftet at Aprilia-importør Haro Skanidinavia har begjært seg selv konkurs.

Fokus Bank forlangte at de skulle komme opp med ny egenkapital i selskapet, noe eieren Tore Knudsen hverken ønsket eller kunne innfri, og det betyr dermed at Haro Skanidinavia blir slått konkurs og at Aprilia nå står uten importør i Norge.

Trøbbel med deler
Bike vet at Aprilia-eiere i flere år har slitt med tilgang på deler og utstyr til sine sykler og forklaringen på dette kan være mangel på penger i selskapet.

Eier og daglig leder hos Motorcenteret AS på Billingstad, Erik Grøndahl forteller om det han har opplevd som uryddigheter hos Haro Skandinavia.
– Problemet er at det virker som firmaet har ikke har hatt helt kontroll over sakene sine. Jeg tror ikke de helt har skjønt rekkevidden av det å være importør, han har fremstått lite profesjonell.

Ikke første konkurs
– Det har i hvert fall vært veldig mye surr med kundeforhold. I mine øyne har de ikke tatt folk som har kommet med klager veldig seriøst.

Nå henvises både forhandlere og kunder til den danske importøren Itago AS. Det tror ikke Grøndahl vil gjøre situasjonen noe vanskeligere.
– Vi har jo noen sykler stående her, men jeg tror i hvert fall ikke at hverken vi eller kundene vil oppleve det som noe vanskeligere å handle fra Danmark enn med Haro.

Dette betyr også at Norge for øyeblikket står uten offisiell importør av Moto Guzzi.

Det har ikke lykkes Bike å komme i kontakt med eier og daglig leder i Haro Skandinavia Tore Knudsen i dag.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser