Aprila + Max Biaggi mestere igjen søndag?

For det var egentlig fotballspiller han ville bli og den store drømmen var å få spille for hjemmelaget AS Roma. Etter en invitasjon fra en kamerat til å være med å prøvekjøre på den lokale Vallelunga banen i 1988, ble fotballsko byttet mot skinndress og hjelm.

17-åringen viste raskt sine talenter på to hjul, og vant det italienske mesterskapet i 125 før han gikk opp til 250 og vant EM tittelen i 1991. Samme året debuterte han nettopp for Aprilia i 250 Grand Prix og vant VM tittelen i denne klassen hele fire år på rad. 94, 95 og 96 på en Aprilia og 95 for Honda.

Erkerivalen Rossi
Massimiliano «Max» Biaggi fikk tillit av Honda til å kjøre 500 GP året etter, og tok allerede en imponerende 2 plass i den mest prestisjefylte klassen det første året. Han klarte aldri å ta tittelen i «gromklassen», og kom nok litt i skyggen av erkerivalen Valentino Rossi fra og med 2000 sesongen. De hadde mange tøffe fighter i kampen om topplasseringer, som oftest gikk i favør Rossi.

Etter 15 år i GP racing og et «sabbat» år i 2006, debuterte han i Superbike VM for Alstare Suzuki. Så ble det Sterilgarda Ducati året etter, før sirkelen var sluttet, og han var «hjemme» igjen hos Aprilia og fabrikkens satsing med RSV4 Factory.

Hjemmefordel
Veteranen leder VM før den nest siste VM runden, som kjøres på Imola i Italia på søndag. Han kan faktisk sikre sin og Aprilias første firetakts-tittel denne helgen, og det på sin egen hjemmebane Imola. Leon Haslam startet sesongen best i år, men måtte gi fra seg sammenlagtledelsen på den 7. VM runden på Miller i USA. Biaggi har 9 heatseiere hittil i år med 4 dobbeltseiere, inklusivt de 2 tidligere rundene som har blitt kjørt på italiensk jord, i Monza og Misano.

Han har et forsprang til Leon Haslam på hele 58 poeng foran helgens løp (2heat). 39-åringen starter sitt VM løp nr 318 på søndag, og ligger bra an til å sikre seg sin 5 VM tittel, hele 13 år etter den siste triumfen. Den 13 og siste VM runden kjøres i Frankrike den 3 oktober

Supersport VM
Tyrkeren Kenan Sofuoglu ble den første tyrkiske fører, som ble verdensmester på motorsykkel. Han vant Supersport klassen i 2007 for Honda, og etter en litt mislykket satsing i Superbike VM, er han for fullt tilbake i Supersport klassen igjen. Han leder klassen med 12 poeng foran Eugene Laverty, når det gjenstår 2 løp.