Apple tok ansatte fra Mission Motorcycles

Motorsykkelprodusenten Mission Motorcycles begjærte seg etter lang tids økonomiske bekymringer konkurs i høst.

Nå rapporterer nyhetsbyrået Reuters om at det ikke bare var pengemangel som skjøt skuta i senk. Apple skal også ha rekruttert flere av produsentens eksperter på el-teknologi ved å tilby høyere lønn og sikrere ansettelsesforhold.

Det er ikke første gang Apple anklages for å tappe mindre selskaper som jobber med løsninger for el-kjøretøy for ekspertise. For eksempel skal batteriprodusenten A123 Systems ha stevnet Apple for å ha rekruttert noen av selskapets toppingeniører på tvilsomt vis.

Den forrige sjefen i Mission Motorcycles, Derek Kaufman, uttaler til Reuters at firmaet ville ha overkommet de økonomiske vanskelighetene om de hadde fått beholde sine eksperter.

– Mission hadde en fantastisk samling med ingeniører, spesielt innenfor el-drift. Apple visste dette, de ville ha den og tok den, uttaler han.

Rekrutteringen skal ha skjedd mens Mission Motorcycles forhandlet med en investor sist høst. Og nettopp denne interessenten trakk seg til slutt ut av forhandlingene etter at to Mission-ingeniører forlot firmaet for å gå til Apple.

Apple skal aldri ha prøvd å kjøpe hele Mission Motorcycles. Og teknologigiganten har hittil ikke gått ut offentlig med at de jobber med å utvikle et el-kjøretøy.

Missions konkursbo forvaltes nå av hovedeier Infield Capital. Disse forhandler nå med interessenter som kan tenke seg for eksempel å kjøpe Missions Motorcycles patent og batterilab.

Tror du Mission hadde overlevd om de hadde fått beholde sine ingeniører?

Foto: Mission Motorcycles
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser