Ana Carrasco historisk ved Sepang

Tøffe Ana Carrasco er 16 år og kommer fra Murcia sør-øst i Spania. Hun debuterte i Team Calvo i begynnelsen av denne sesongen, der hun kjører sammen med Maverick Viñales, som kjemper om tittelen. Før racet i Malaysia var Carrascos beste resultat en 17. plass ved Indianapolis Grand Prix i august.

Ved Sepang sto hun i 19. startposisjon etter kvalen. Hun sikret seg til slutt 15. plass og ett poeng i en dramatisk fight helt til målgang, der hun slo Francesco Bagnaia med et drøyt tiendels sekund. Hun er den første kvinnelige føreren som tar poeng i Moto3™-klassen, som er inne i sin andre sesong.

«Jeg føler at jeg kjørte et svært bra race, og er veldig fornøyd,» uttaler Carrasco. «Jeg slet litt i starten, der flere krasjet, så jeg valgte å ta det litt rolig.»

«Etter det slet jeg med å finne plass i min gruppe, men da det gjensto rundt seks runder, lå jeg først. I slutten av siste runde klarte jeg å kjøre forbi en annen og sikre meg mitt første VM-poeng, og jeg er kjempefornøyd! Nå er det bare å stå på mest mulig for å skaffe enda fler.»

Carrasco er dermed den første kvinnelige føreren som tar VM-poeng siden tyske Katja Poengsen, som kom på 14. plass i 250-klassen ved Mugello i 2001. Ingen kvinnelig fører har imidlertid tatt poeng i lettvektsklassen på 18 år. Den siste var Tomoko Igata fra Japan, som endte på 7. plass i 125cc-klassen ved Brno i Tsjekkia i 1995.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser