Alt om Honda RC213V-S!

Honda har nettopp avduket RC213V-S, gateversjonen av Márquez GP-racer, i Spania foran helgens GP. Delene er i mangt og mye hentet fra RC213V, med visse justeringer for lengre serviceintervaller og gategodkjenning. Derfor har motoren ikke pneumatiske ventiler, og den har konvensjonell girkasse istedenfor girkasse med dobbeltclutch.

I tillegg til dette har lykt, baklys, regskilt, blinklys, speil, speedometer, lyddemper, horn, støtte og nøkkelløs tenning kommet til. Det har handlet om å holde gateraceren så nær racingsøskenet som mulig.

Prisen er satt til intet ringere enn 188 000 euro! I grunnutførsel er RC213V-S faktisk ikke noe effektmonster. V4-motoren på 999 kubikk leverer bare 159 hestekrefter ved 11 000 rpm, og den veier nærmere 170 kilo tørr (til sammenligning veier Ducati 1299S Panigale 166,5 kilo tørr). Honda uttaler at man har fokusert på kjøreegenskaper og ikke en effekt som hos GP-raceren, da dette ville vært «lite hensiktsmessig» for gatebruk.

Men som ekstrautstyr finnes et racekit som ved hjelp av blant annet HRC-eksossystem og -ECU gir 215 hestekrefter ved 13 000 rpm og en redusert tørrvekt på 160 kilo.

Forgaffelen er en Öhlins TTX25, og bakdemperen en TTX36. Når det gjelder bremsene, er det Brembo som er leverandør av de samme komponentene som til RC213V. Marchesini-felgene har Bridgestone RS10 originalmontert. Når det gjelder elektroniske hjelpemidler, får du valgfrie kjørenivåer, traction control, justerbar motorbrems, quickshifter og flernivås instrumentering.

Designen er identisk med den vi så på konseptet ved EICMA i fjor, og har en rød/hvit/blå lakkering. Kåpene er selvsagt av karbonfiber, som mye annet, og de skal også kunne leveres ulakkert om en ønsker dette. Kun 1-2 eksemplarer om dagen skal produseres av Hondas fremste fabrikksarbeidere, og med et totalt antall på rundt 300 eksemplarer.

For den som føler seg kallet, kan søknader (!) om å få kjøpe en legges inn på www.rc213v-s.com fra midnatt 13. juli.

Klikk deg gjerne gjennom bildeserien til høyre. Hva mener du om nye RC213V-S, lever den opp til forventningene?
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser