Alle gode ting er sju!

Marc Marquez har tatt en imponerede mesterskapstittel nummer sju etter å ha vunnet Japans MotoGP i morgentimene. Det ble en lang kamp mot Andrea Dovizioso, men han krasjet seg ut i sving 10, og er dermed sjanseløs med hensyn til å bli mester.

Dovizioso fikk en perfekt start fra pole, mens Marquez kom seg raskt opp på andreplassen allerede i sving 9. Cal Crutchlow la seg på tredjeplassen, og Rossi skjøt fart fra niende startposisjon og plasserte seg som fjerdemann. Etter hvert startet ledertrioen å dra fra Rossi, som igjen hadde to Suzuki-førere på bakhjulet – begge disse kom seg forbi og startet jakten på pallplassene. 

I 14. runde, sving 9 gjorde Marquez sitt første fremstøt, men i utgangen av sving 10 gikk han bredt og tok en tur ut i sandfella, og Dovizioso kunne dermed overta ledelsen i sving 11.  

De siste fem rundene var det bare Dovizioso mot Marquez, men med litt over to runder igjen ble Dovi for hissig på grøten i sving 10. Han krasjet ut av racet og ga Marquez en god margin til Crutchlow og Rins, som var de andre to som endte på pallen i dag – Rossi tok en ny fjerdeplass.

Dermed har nummer 93 tatt tittel nummer sju i Hondas hjemland, og samtidig sesongens åttende seier.

Spenningen foran de tre siste racene er nå bare å finne fra andreplassen og nedover. Med dagens fjerdeplass har Rossi kun ni poeng opp til uheldige Dovi – 194 poeng kontra 185. Maverick Vinales har 155, mens Cructhlow ligger på 148 poeng.

Allerede neste helg kjøres det i Australia. I mellomtiden finnes det både spennende lesestoff og flotte bilder på www.motogp.com.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser