Alle gode ting er 113

Denne MotoGP-helgen var Valentino Rossi, Jorge Lorenzo og Marc Marquez i en liga for seg. Både under fritrening, kval og selve racet. Da starten gikk i går, var samtlige utstyrt med hard gummiblanding foran og medium bak, og å disponere dekkene riktig kunne godt bli det som ville avgjøre racet.

Solen skinte, og det å komme seg raskt og sikkert ut av første sving var alt som sto i hodet på førerne ved starten. Det var Rossi som ledet inn i første sving, med Lorenzo rett bak, og Honda-duo Marquez og Pedrosa like etter der igjen.

Da andre runde begynte, var det Yamaha-duoen som førte an. Lorenzo forsøkte å angripe Rossi, men sistnevnte parerte forsøket. Rossi forsøkte å stikke, mens Marquez la siktet inn på Lorenzo. Rossi dro fra, og ledelsen var etter hvert oppe i ett sekund. Lorenzo klarte verken å tette luken forover eller riste av seg Marquez.

Rossi og teamet hadde ekstra fokus på oppsettet hele helgen, og dette betalte seg mens luken raskt vokste til over to sekunder. Ved halvkjørt race hadde Lorenzo ett sekunds margin på landsmann Marquez, og da det gjensto ti runder, begynte fjorårsmesteren å ta innpå teammakkeren. Tre sekunder ble først redusert til to, og så med et par tideler per runde. Ville Lorenzo klare det før målflagg?

Rossi slo imidlertid tilbake, luken vokste til over tre sekunder igjen, og Lorenzo resignerte for å safe inn til en andreplass og svært viktige mesterskapspoeng. Marquez måtte også innse at det ikke vil bli noe bedre enn tredjeplass denne gangen.

For 113. gang i karrieren og 87. gang i kongeklassen gikk Valentino Rossi opp på bakhjulet over målstreken for å feire seieren – akkurat hva han trengte etter Austin. Jorge Lorenzos andreplass ble hans 100. pallplass i karrieren, mens Marquez beholdt ledelsen sammenlagt foran Lorenzo, men nå er denne redusert noe til 17 poeng.

Dani Pedrosa endte på den alltid litt forsmedelige fjerdeplassen på hjemmebane.

Resultater Spanish MotoGP: 
1. Valentino Rossi 
2. Jorge Lorenzo 
3. Marc Marquez 
4. Dani Pedrosa 
5. Aleix Espargaro 
6. Maverick Viñales 
7. Andrea Iannone 
8. Pol Espargaro 
9. Eugene Laverty 
10. Hector Barbera 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser