Aktiv støydemping til motorsykkelhjelmer kan endelig bestilles!

Daals Dag Loe med førsteutgaven av hjelm med støydemping.

Pressemelding fra Daal Noise Control Systems

Mange motorsyklister plages av vindstøy i hjelmen, men opplever samtidig at ørepropper legger en demper på kjøreopplevelsen. Det finnes mange strategier for å dempe bråket, men som motorsyklist har du få alternativer som aktivt demper den skadelige lavfrekvente buldringen fra vind, men slipper de viktige lydene gjennom. Norske DAAL Noise Control Systems har i samarbeid med N-Com utviklet en intercom med aktiv støyreduksjon (ANC) som skal løse nettopp dette, og nå åpner DAAL for forhåndssalg gjennom egen nettbutikk.

«For DAAL-teamet er det først og fremst ekstremt tilfredsstillende å endelig kunne åpne opp for salg til motorsyklister verden over, og mottagelsen bekrefter at dette er noe mange har ventet på.» – Forteller Dag Loe, daglig leder og medgründer i DAAL.

Kort tid etter åpning er det allerede kommet bestillinger fra hele verden, og med en begrenset produksjon i 2022 som følge av den globale komponentmangelen, er det om å gjøre å være først i køen.

I jakten etter å levere et banebrytende produkt, har det for DAAL vært viktig å jobbe sammen med sterke medspillere. I 2019 inngikk DAAL produktutviklingspartnerskap med hjemprodusenten Nolan og deres intercom-team i N-Com. Som følge av samarbeidet kan får kunder nå bestille DAAL DXL-5, en plug-and-play elektronikkpakke med intercom+støyreduksjon, for X-Lite X1005.

Også for produkttesting verdsettes erfaring høyt hos DAAL, og med seg på laget har de derfor fått enduro-legenden Pål Anders Ullevålseter og som nå også er produktambassadør for DAAL. Pål Anders beskriver at teknologien reduserer vindstøy i hjelmen, og lyden oppleves som mye mer behagelig når man kjører med systemet.

«Jeg opplever å bli mindre sliten når man kjører med DAAL ANC, og får ikke vondt i ørene slik jeg gjør når jeg kjører uten. Det er lettere å høre hva som skjer rundt seg når man kjører med systemet, og i det store og hele er kjøreturen er bedre med DAAL ANC.» – Oppsummerer Ullevålseter.

Teknologi for aktiv støydemping er ikke noe nytt, og det har vært andre aktører som har forsøkt å levere produkt for MC-hjelmer. Så hva er spesielt med DAAL ANC?

«Vi har utviklet en ekstremt kraftig men kompakt ANC-teknologi (Active Noise Control), som i prinsippet kan passe inn i hvilken som helst hjelm uten å kompromittere sikkerhet. Samtidig er DAAL ANC selvlærende og tilpasser seg hver enkelt bruker. I bunn har vi en kontrollkjerne som er utviklet for å takle svært krevende støymiljøer.» – Forteller Kjetil Grimsæth, som er produkt og designsjef hos DAAL.

DAAL hevder selv at produktet de har utviklet vil gi en mer komfortabel tur og ikke minst ta vare på hørselen din.

«Støynivået inne i hjelmen ved landeveiskjøring kan ligge godt over 110 desibel og lyddemping er viktig for å unngå varige skader. Det var derfor mange som gledet seg til å kunne bestille støydemping til motorsykkelhjelmen. Det føles godt å endelig ha kommet så langt som at produktet kan bestilles i nettbutikken vår.» – Sier Loe.

Loe forklarer videre at konvensjonell aktiv lyddempingsteknologi ikke fungerer godt under de krevende lydforholdene i en motorsykkelhjelm. Kombinansjonen av svært høye lynivå og uforutsigbar støy og behovet for å samtidig ivareta sikkerhet, er utfordringene DAAL har måtte løse i utvikling av DAAL ANC.

DAAL Noise Control Systems har utspring fra miljøet rundt NTNU i Trondheim og har vakt stor interesse siden 2016. Ikke bare har DAAL og produktet vakt stor interesse i motorsykkelsfæren, men også i investorverden. Siden oppstart har DAAL gjennomført flere vellykkede emisjoner gjennom Folkeinvest og har i dag over 350 medeiere.

I dag består DAAL av et internasjonalt team med hovedkontor i Trondheim, Norge. Hele kjerneteamet er gründere eller partnere i selskapet.

Les mer om DAAL og produktet deres på www.DAAL.no

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser