Adventuretest dag en – vår, politi og Tyskland

Halv ni i går møttes vi – testsjef Christer, sjefredaktør Wallner og jeg –  i redaksjonsgarasjen for å pakke syklene og begi oss sørover. Det er nemlig tid for årets første test, der nye KTM 1290 Super Adventure og Aprilia Caponord Rally stilles opp mot BMW R1200GSA. Vi skal møte våren, og vil derfor tilbringe et par dager med å legge 3-400 mil langs europeiske veier bak oss.

Vi gasset ut fra Stockholm som kyr på vårbeitet, og konstanterte raskt at kombinasjonen ivrige journalister og årets første test betyr en svært høy marsjfart. Dette oppdaget også lovens lange arm like etter Mantorp Park. Et knippe politimenn ba oss senke farten litt, men vi passet også på å diskutere BMW-modeller (de ville tydeligvis teste S1000XR i år, men dessverre kommer den sent i produksjon), og hvordan det gikk da de testet 1190 Adventure i fjor. Trivelige mennesker; god smak har de også.

Vi fortsatte sørover, og om ettermiddagen nådde vi Skåne, der 100-milsservice for alle tre syklene sto på agendaen. Alle var nemlig splitter nye, og med tanke på at vi som sagt planlegger å kjøre mer enn et par mil, passet vi på å stoppe og få utført syklenes første service – takk for hjelpen, karer! Etter dette var det kort og godt et spørsmål om å kjøre milene ned til Puttgarden og ta fergen over til Tyskland.

I går kveld satt vi på et hotell i småbyen Neustadt, som vi fant etter litt leting i kveldstimene, og planla dagen i dag over en øl. Med oss har vi som vanlig vår testfotograf Simon Hamelius i følgebilen. Han har valgt seg ut en dagsrute som skal inneholde flere fine fotomiljøer.

Du kan fortsette å følge testen via bloggen her på bike.no. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser