7 sek. fra etappeseier!

Dagens siste etappe i rallyet Lisboa – Dakar 2007 er vel over stått, og nok en gang ble Pål Anders «snytt» for en lenge etterlengtet etappeseier. Ullevålseter kom inn til en strålende 2. plass, den andre for året, men den sjette i Dakar-sammenheng. Janis Vinters kom i mål kun 7 sekunder foran Pål Anders.

Pål Anders Ullevålseter har de siste 15 dagene utført en stor idrettsprestasjon som vil kunne stå ubeseiret i norske historiebøker i lang tid. Takket være gode forberedelser og ekstreme personlige egenskaper kan han notere seg en helt ubegripelig sterk 4. plass i verdens tøffeste og mest spektakulære ørkenrally.

Ullevålseter har fra tidligere deltagelser en 9. plass i 2002, 7. plass i 2003. 5. plass i 2004 og en 6. plass i fjorårets rally. I 2005 måtte han bryte på grunn av brukket kravebein etter en krasj på den 10. etappen.

Ullevålseter ble nok en gang årets beste privatkjører i motorsykkel-klassen, og det er mange år siden sist en kjører uten fabrikksstøtte har hevdet seg så høyt i teten. Kun 133 av de totalt 245 deltagerne som stod på startstreken i Lisboa 6. januar kom helt til Dakar. Franske Cyril Despres, vant sitt andre Dakar-rally over en og en halv time foran Pål Anders.

– Jeg er utrolig godt fornøyd med alt, det vil si min egen innsats, fjerdeplassen og bare det å komme helt til Dakar nok en gang. Det så stygt ut noen dager underveis, for jeg har aldri krasjet så mange ganger i et rally tidligere. Målsetningen om en pallplass var hele tiden under forutsetning av at hver eneste etappe forløp uten problemer, og det gjorde det ikke i år.

At jeg da allikevel skulle være så nære og få en fjerdeplass, er akkurat nå helt ubegripelig for meg. Dette føles stort! Litt surt å få nok en andreplass på den siste etappen, for det hadde selvfølgelig vært ekstra deilig å avslutte med en etterlengtet etappeseier, men den tar jeg neste år!

HJEMKOMST: Pål Anders kommer hjem tirsdag 23. januar 2007. Han lander på Gardermoen med fly fra Paris kl 1200, og det vil være en sammenkomst på Ullevålseter i Nordmarka samme kveld.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser