5 gode tips foran MC-ferien:

Ferie – opplevelser, supre veier, praktfull natur, – men bare hvis du forbereder deg riktig

5 tips for en vellykket ferie

 1. Sjekk sykkelens tekniske tilstand
  Sørg for at sykkelen er i 100 prosent teknisk stand. Det er ikke moro å få trøbbel med sykkelen når du er på langtur. Hvis du får et verksted til å ta sjekk i god tid før ferien, har du muligheten til å få ordnet eventuelle feil eller mangler som må utbedres.
 2. Sjekk dekkene
  Dersom du skal legge bak deg mange kilometer i MC-ferien, så må du regne med relativt mye slitasje underveis. Nedslitte dekk fungerer svært dårlig i regnvær, og det er ingen som ønsker å cruise hjemover på våt asfalt med hjertet i halsen de siste milene.
 3. Bruk vanntette kofferter eller bagger
  Ingenting er surere enn å sjekke inn på hotellet for å oppdage at boksershortsen, sokkene og penskjorta er våte. De aller fleste MC-produsentene tilbyr originale kofferter. Det finnes også et bredt utvalg av aftermarket bagger og kofferter som både er vanntette, praktiske og monteres trygt på din MC. Tenk også på den praktiske delen når du velger koffert/bag – det bør være enkelt å ta ta dem av og på når du er på lang ferietur.
 4. Pakk lavt og smart
  Plasser bagasjen slik at motorsykkelen fungerer best mulig under kjøringen. Det betyr at du må tenke lavest mulig tyngdepunkt. Legg de tyngste tingene så lavt som mulig i koffertene/bagene. Lette ting øverst. Det er alltid smart å ha tørre hansker øverst, slik at disse er lett tilgjengelige dersom du må bytte i regnvær. Det er smart å plassere verdisaker som for eksempel telefon, lommebok, solbriller etc. i en tankveske som du enkelt kan klikke løs og ta med deg dersom du bare skal en tur inn på en kafé/restaurant eller betale for drivstoff.
 5. Regn med regn
  Planlegg for at du møter regnvær i MC-ferien. Bruk klær med god kvalitet som holder deg tørr. Ha alltid tørre hansker lett tilgjengelig. Din forhandler kan hjelpe deg med å finne riktig utstyr for dine behov.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser