14. plass sammenlagt i VM

I helgen kjørte 18-årige Sondre en ny VM-runde, denne gangen i Italia. – Jeg er egentlig ganske fornøyd, var veldig fornøyd lenge, men så klarte jeg å tabbe meg litt ut på slutten. Jeg lå på en sjetteplass og hadde femteplassen innen rekkevidde fram til slutten av andrerunden, så fikk jeg tre femmere som ødela slik at jeg havnet på tolvteplass i den siste VM runden, uttaler ”Gekko” Haga i dagens pressemelding.

– Så det var litt kjipt, men det var jo min egen feil. Jeg må bli mer stabil, så her er det noe å jobbe med på trening i vinter, fortsetter han.

Selv om Sondre ikke fikk det helt til som han selv hadde håpet, føler han seg fornøyd med helgen.

Har måttet klare seg uten far og trener
Siden ”Gekko” startet med trialsporten i ung alder, har far og trener, Martin Haga, vært en viktig støttespiller gjennom sesongene.

– Under VM i år har jeg jo vært uten far hele veien, men det har egentlig gått fint, sier 18-åringen, som nå ikke lenger har hele familien med på tur. Han forteller at han først og fremst må konsentrere seg om seg selv, men at det også er viktig å ha med seg støttespillere.

Til Italia dro Sondre bare sammen med søsteren, Hanne Haga, og de to minderne Henrik Haga og Sander Meling, som begge er tidligere toppførere. Når de er med på løp, bærer de rundt på vann, mat, reservedeler og verktøy.

Fornøyd med sesongen
– Jeg kom på en 14. plass sammenlagt i VM i år, det er jo tolv plasser bedre enn i fjor, så det er jeg fornøyd med. Det har gått i den riktige retningen, sier 18- åringen. Nå er han på vei til lag-VM i Spania sammen med søsteren. – Det er litt kjekkere løp og mer sosialt. Det er jo egentlig en individuell idrett, men på lagkonkurranse kjører vi med hverandre, pusher hverandre og litt sånn.

Under lag-VM skal ”Gekko” kjøre sammen med Håkon Pedersen og Ib Vegard Andersen. Som dere ser av den vedlagte resultatlisten, ble Håkon Pedersen åttendemann i VM.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser