12-åring i 204 km/t

Stinius er bare 12 år men har fått oppfylt alle tohjulsinteresserte unggutters drøm. Godt hjulpet av pappa, tidligere RR-mester Terje Ødegård, har han fått dispensasjon til å delta i 125 GP-klassen hvor aldersgrensen opprinnelig er 14 år. Unggutten hadde ett mål for helgen: Å passere toppfart på 200 km/t.

Det klarte han med relativt god margin og ble klokken inn til 204 kilometer i timen på det lengste rettstrekket på Anderstorp. Med 21 førere i startfeltet imponerte 12-åringen med 6. og 11. plass.

Highsider
Alt gikk ikke like greit for den offensive 12-åringen under helgens sesongåpning. Han gikk i asfalten i det våte racet på lørdag, etter en skikkelig highsider da kun to runder gjenstod av løpet. Stinius ble kastet av sykkelen og fikk juling da han landet på ryggen med et brak i asfalten.

Men han var ikke den eneste som gikk på trynet. Løpet ble rødflagget like etterpå, og dermed beholdt han den sterke sjetteplassen. Søndag kjørte han med mørbanket kropp og ble nummer 11, denne gangen på tørt føre.

Flathaug og Gulliksen vant
Det er høy kvalitet på de norske førerne, noe resultatlisten viser. Lørdagens løp ble vunnet av nordmannen Henning Flathaug, og søndagens løp ble vunnet av Joachim Gulliksen. Du kan lese mer om 125-førerne, 600-klassen og 100-klassen i et ni sider RR-ekstra vi har laget sammen med arbeidsgruppa i roadracing.