1- og 2-plass for Berthelsen

Det ble en helg med mye kjøring og svært gode resultater for Motor-teknikk racingteam.
Jeg tok min aller første seier i superbike klassen etter mange forsøk.

Vi var på plass allerede på onsdag for å trene på Borg MC sin åpne trening. Her fikk vi testet ut sykkelen og fikk mange viktige svar på hva som måtte gjøres før helgens løp.
Jeg kjørte deretter til Larvik for å gjøre syklene klare til helgen. Var på verkstedet til teamets sjefsmekaniker, Jan Viker.

Fredagens treninger gikk veldig bra og selv med temperaturer på opp mot 28 grader i skyggen fungerte alt bra.
Vi kjørte jevnt og bra hele dagen og stabiliserte oss på lave 58 runder. Banerekorden satt av meg i fjor er på 57.84.
Hadde 20 runders pass hvor nesten alle rundene lå på 58.0- 58.6.

Lørdagens kval startet kl 09.30 og vi var helt bestemt på at det var her beste tiden måtte settes da det ville bli for varmt senere på dagen.
Kjørte 58,2 på første runden og merket at det gikk så lett at det ikke var noen tvil om at det kom til å gå fort i dag.
Det var aldri noen som truet oss og da jeg kjørte 57,5 og 57,6 var det uten de helt store anstrengelsene.
Problemet var at det ble mye trafikk på banen da hastighetsforskjellen på de raskeste og tregeste ble veldig stor.
Skal man ta litt hensyn blir det ikke lett å få mange gode runder.
Vi testet ut både Pirelli sine SC1 og SC0 dekk, men SC1 var bedre selv om vi kjørte de raskeste rundene på SC0. Dette fordi det klaffet bedre med varvinger da vi satte på disse mot slutten av kvalen.

Den andre kvalen var vi også raskest og så ingen grunn til å prøve å presse tidene mer. Varmen var absolutt til stedet, men vi merket ikke noe til at det var dårligere grep enn på kval 1. Her kjørte vi 57,7 som beste runde.

Søndagens første løp gikk kl 13.00. Det var varmt og etter flere dager med varme opp mot 30 grader i skyggen begynte kroppen å si ifra. Hadde ikke fått med nødvendig sportsdrikk og mineraler som nok hadde vært gull verdt for å holde på vesken.

Tok starten og satte opp tempo fra første sving. Fikk raskt 2 sekunders ledelse som jeg økte til 4 sek etter noen runder.
Hadde tatt på meg «søndagsdressen» som jeg hentet forrige uke i Danmark. Har kun brukt denne under løpene i Assen forrige helg og den klemte nok litt mye på høyre underarm. Fikk smerter her og mistet etter hvert følelsen og derfor evnen til å holde tempo.
Den gamle ringreven, Norvald Haaland kom snikende bakfra og jeg hørte motorduren hans på siste runden.
Fokuserte kun på neste sving på siste runden og prøvede hele tiden å blokke alt annet ute.
Klarte å holde Norvald bak meg til det var ei halv runde igjen. Inn i slaktersvingen kom han forbi på innsiden. Det var en rutinert manøver fra en fører med mange løp i protokollen. Måtte se meg slått av en bedre fører og var vel under omstendighetene fornøyd med en andreplass. Nå visste jeg jo at jeg kunne vinne.

Det andre løpet ble kjørt kl 17.30, litt forsinket.
Starten ble ikke like bra som i det første løpet og Jan Roar Ims var helt oppe på siden inn i første sving. Jeg ga ikke etter og jeg lå vel nesten oppe på sykkelen hans gjennom svingen. Ga tidlig gass og hadde bedre spor inn i neste sving.
Jeg fikk også i dette løpet raskt ei luke på 2-3 sekunder som jeg holdt hele løpet. Ble sekundert av Jan og Magnus og justerte tempo hele veien etter dette.
Hadde vondt i høyre armen etter første løpet, men nå skulle jeg bare vinne uansett, så smerte fikk være smerte.

Følelsen av å komme i mål som nr. 1 var bare nydelig. Det har kostet mange timer med slit å komme der vi er nå. Teamet fungerer veldig bra. Suzukien går som ei kule og har et veldig bra chassis nå.
Dekkene er også ekstremt bra og klarer vi å få dem til å holde like bra på andre baner som vi gjorde i helga skal dette bli en kanonsesong.

Jan Viker, Magnus Medalen, Jonny Reitan og Terje Eriksen er de som utgjør årets team sammen med meg, Carl Berthelsen.
Kan se ut som om vi har noe bra pågang sammen for dette er uten tvil en lagseier.

Carl Berthelsen

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser