Neglebitende finale i MotoGP

Bare smil og glede? Neppe – til helgen er det beinharde ego’er som gjelder!

Kommende helgs løp i MotoGP vil avgjøre hvem som blir mester i år – Pecco Bagnaia eller Fabio Quartararo. Bagnaia har 23 poengs ledelse og det kan se ut som om mesterskapet er servert på sølvfat til ham, men…
Det er alltid et «men». Dersom Quartararo skulle – mot all formodning – klare å vinne løpet må ikke Bagnaia bli dårligere enn nr 14 for å sikre mesterskapet. Sånn sett ser det greit ut, basert på historikken fra de seneste løpene: Bagnaia har gjort en opphenting uten sidestykke i siste halvpart av sesongen.
Til ferien lå han nesten 100 poeng bak Quartararo – nå leder han med 23 og rir på en kjempehøy medgangsbølge. Men – klarer han å surfe den helt til mål eller vil presset kreve sitt? Og Quartararo – han kjempet seg opp til en tredjeplass etter en elendig pole plassering i sist løp og han kommer til å gi mer enn alt for å vinne. Som joker kan vi kaste inn Bagnaias nye teamkamerat for 2023 – Bastianini. Han har vist at han har klare ambisjoner om å bli Ducatis konge på haugen, men vil han gå så langt som å risikere å ødelegge or sin fremtidige team»kamerat». Det vet vi ikke før løpet er kjørt. Uansett – helgens MotoGP stevne har dert meste av det som trenges for å bli en skikkelig thriller – ikke gå glipp av det.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser