Sikret NM-gullet med 2 løp igjen!

Ole Bjørn Plassen – Norgesmester med to løp gjenstående!

Pressemelding fra Plassen Roadracingteam:

Ole Bjørn Plassen sikret i helgen sitt 4. NM-gull i roadracing. I helgen ble runde 2 i norsk superbike mesterskap kjørt på Artic Circle Raceway utenfor Mo I Rana. Dette er Norges desidert fineste bane å kjøre på, tøffe kombinasjoner i høy hastighet gjør at den virkelig setter førerne på prøve. Helgen startet meget bra for Ole Bjørn og teamet. På fredagens kvalifisering var han raskest med god margin, samt at fredagens løp ble vunnet med over 10 sekunder. Lørdagen startet også meget bra da Ole Bjørn satte en kanon tid på kvalifiseringen og postet den raskeste runden på ACR med motorsykkel noen sinne. Lørdagens løp ble en jevnere affære. Ole Bjørn tok ledelsen på runde 1 og opparbeidet seg en ledelse på ca 4 sekunder, den holdt han helt til det gjensto 2 runder. Da slappet han litt av på tempoet og Helge Spjeldnes kom i mål kun 2 sekunder bak.

Med lørdagens løp som motivasjon og forventning om det skulle bli ennå hardere konkurranse åpnet Ole Bjørn søndagens løp ennå bedre. Allerede etter 8 runder ledet han med over 10 sekunder. Så åpnet plutselig himmelen seg og løpet ble stoppet pga regn. Siden kun 50% av løpet var kjørt, ble det helt nytt løp på 5 runder med våt asfalt og regnvær. Regnvær er noen Ole Bjørn ikke har testet med Yamaha R1M, så det ble en bratt lærekurve på de siste 5 rundene. Regnestykket var ganske enkelt, Ole Bjørn måtte komme på plassen bak Helge Spjeldnes for å sikre tittelen. Helge satte opp ett forrykende tempo på omstarten som Ole Bjørn ikke turte å bli med på, han slapp også Stig Flemming Jensen forbi seg i starten. Heldigvis fikk Ole Bjørn opp farten på de siste 2 rundene og kjørte inn til en flott 2.plass. Det holdt til å sikre han en 51 poengs ledelse før de siste 2 løpene på Våler.
Ole Bjørn viste stort sett gjennom helgen veldig bra kjøring og har virkelig funnet seg til rette på sin Pirelli skodde Yamaha R1. Teamet jobber godt sammen, og det er hele tiden ønske om å bli bedre. Nå reiser vi til Våler med senkede skuldre og fokus på å videreutvikle pakken til å bli ennå raskere.
Finalen går på Vålerbanen 20-22 august.