Yamaha XSR900 under utvikling

Yamaha fortsetter å lansere modeller med drahjelp fra den nye generasjonen customkultur. Konseptet kalles Faster sons, og vi har omhandlet dette i flere tidligere artikler.

Nå kan websiden Visordown avsløre at Yamaha har søkt om å varemerkebeskytte modellnavnet XSR900. Vi kan altså snart få se en storebror til XSR700 basert på MT-09.

Nyheten kommer samtidig som Yamaha offisielt er gått ut med at de har latt customguru Roland Sands bygge en konseptmodell basert på streetfighteren MT-09. Akkurat som i tilfellet med Shinya Kimuras konsept, som senere ble XSR700, har Roland Sands bygg først og fremst lagt fokus på estetiske forandringer.

MT-09-en har fått en ny tank i aluminium inspirert av Roland Sands gamle racingpreppede TZ250, kuts med flattrack-utseende til ære for Kenny Roberts, og en skiltplatelignende frontlykt.

Gaffelen har fått innmat fra Öhlins, styret er en fatbar-variant fra Renthal, og grenrøret kommer fra Two Bros racing. Ellers er lyddemper, felger, fothvilere, tanklokk og flere andre detaljer produsert av Roland Sands. Eller i alle fall på oppdrag av byggherren. Merk de lekre bremseskivene foran, som også er en hyllest til racere av den gamle skolen.

Hva synes du om Roland Sands MT-09?

Foto: Yamaha

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser