Yamaha ønsker at Rossi og Lorenzo skal utfordre Stoner

Ryktene har begynt å florere om Yamaha og Suzuka åttetimers. Den japanske produsenten feirer nemlig 60 år, og mye tyder på at de i flere år har planlagt å vinne den klassiske endurance-konkurransen i forbindelse med jubileet. Å vinne på den Honda-eide banen sammen med deres nye superbike, ville mildest talt være god PR.

Men det faktum at Casey Stoner gjør comeback foran Suzuka setter visse kjepper i hjulene. Sammen med Takumi Takahashi og WSBK-fører Michael van der Mark vil de være et vanskelig team å slå. Ryktene fra MotoGP-premieren på Losail forteller at Yamaha nå setter hardt press på både Lorenzo og Rossi for at begge skal delta.

Både Rossi og Lorenzo har tidligere innrømmet at de er blitt tilbudt plass på Suzuka, men har takket nei. Mange MotoGP-førere holder seg borte fra Suzuka nettopp fordi konkurransen er så krevende. Rossi har deltatt to ganger for Honda, sammen med Colin Edwards. Det første året (2000) krasjet han fra ledelse, og sa da til Edwards at han tenkte å vende tilbake neste år for å vinne og slippe og kjøre Suzuka flere ganger. Og året etter ble det faktisk seier. Men etter Stoners påmelding skal Yamaha virkelig ha begynt å insistere. Enn så lenge er selvsagt ikke noe offisielt. Helgens race på COTA ville imidlertid være et passende tidspunkt.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser