WSBK: Omvendt startrekkefølge kan bli skrotet

For den som ikke kjenner til den nye startordningen for det andre racet i Superbike-VM, går dette ut på at man bytter plass på griden basert på det første racets resultat. Det vil si at topp tre fra første race står i tredje rekke, mens rekke to blir den første og rekke tre blir nummer to. 

Hensikten var å gjøre race nummer to tettere og løfte frem førere som sitter på materiale som ellers kanskje ikke kan konkurrere med Kawasaki og Ducati. Opplegget er imidlertid ikke blitt etter forventningene, for hittil i år har ingen pallplass i race to gått til andre enn Kawasaki- og Ducati-førere.

– Jeg tror vi forventet oss noe annet fra startsystemet, innrømmer WSBK-sjef Daniel Carrera. – Jeg mener vi så en forskjell på Aragon, Imola og Misano, men i resten av racene var toppførerne i teten i løpet av første runde. Jeg tror det er fordi gapet er så stort mellom toppførerne og resten, om det var mindre, hadde det sett annerledes ut. Vi skal analysere opplegget i slutten av sesongen, og så avgjøre om vi skal fortsette med det eller ikke. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser