WSBK: Nok en dobbeltseier

I det første racet danket Chaz Davies ut resten av feltet med over tre sekunder, mens pallplasser til de to Kawasaki Racing Team-førerne holdt til at den japanske fabrikken allerede sikret seg Manufacturers Award i år.

Jonathan Rea ledet inn i første sving fra andreplass på griden, med teammakker Tom Sykes og Alex Lowes rett bak. Men det tok ikke lang tid før Davies tok igjen Lowes og startet jakten på seieren.

Nicky Hayden havnet i bakleksa på grunn av en wheelie i starten. Men The Kentucky Kid kompenserte for dette med å sette raskeste rundetid på tredje runde og å jobbe seg opp blant topp fem.

I de første rundene var det mange førere som endte i grusen, blant annet Giugliano og Lowes.

Da Davies først havnet i fronten, var det umulig for Kawasaki-førerne å henge med. Sykes, som endte på andreplass, sikret seg viktige poeng i kampen mot Jonathan Rea, som endte på tredjeplass.

Chaz Davies vant også det andre racet på Jerez, samtidig som han sikret seg Pirelli Best Lap Award. Waliseren vant dermed sin fjerde dobbeltseier for sesongen, med nesten seks sekunder foran de andre to på pallen – Kawasaki Racing Team-duoen Jonathan Rea og Tom Sykes.

Davies fikk en ekstra god start og skjøt seg opp til en fjerdeplass i første sving, men det var Sykes som ledet med Rea rett bak på andreplass. Mot slutten av første runde lå imidlertid Ducati-føreren allerede helt i teten, og begynte å dra fra de øvrige.

Kawasaki-førerne kjempet så innbyrdes resten av racet, der Rea hadde som mål å sikre seg VM-tittelen allerede nå, men da måtte Sykes havne lenger bak enn en bronseplass.

Mot slutten av racet hadde Nicky Hayden kjørt seg opp i ryggen på KRT-duoen for å ta opp kampen om den siste pallplassen, men han måtte gi tapt for Sykes.

Selv om Rea nå leder med 48 poeng sammenlagt, må vi vente til siste runde i Qatar om fjorten dager for å kunne dele ut gull og laurbær. Alt kan som kjent skje i racing …

www.worldsbk.com

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser