World Superbike: Fra krasj til suksess

Gårsdagens race ble en thriller, der Tom Sykes høstet fordeler av tre voldsomme krasjer foran seg og endte øverst på pallen. Han ble fulgt av Alex Lowes og Jonathan Rea.

Chaz Davies ledet på slutten av siste runde, men fikk forhjulsslipp og ble truffet av Rea. Sistnevnte klarte imidlertid å komme seg på sykkelen igjen og sikret seg bronseplassen. Kort tid før denne hendelsen krasjet også Marco Melandri, og han måtte dermed nøye seg med en forsmedelig 15. plass istedenfor pallen. Lowes´ teammakker Michael van der Mark krasjet også, idet det gjensto sju runder, og ergerlig nok skjedde også dette fra ledelse.

Jordi Torres og Xavi Fores kompletterte topp fem i går.

I dagens race var det duket for revansj fra Marco Melandris side, hans første seier siden 2014, og det er 100. gang en italiener tar en førsteplass i mesterskapets toppklasse.  Kawasaki-makkerne Jonathan Rea og Tom Sykes endte også på pallen i dag.

Dagens andreplass har ført Rea enda et skritt nærmere en sammenlagtseier; han leder nå med 50 poeng etter sju runder. Helgen ble også en suksess for Sykes når en tenker på sammendraget.

Jordi Torres, som startet fra pole position på grunn av de nye og omstridte reglene, holdt ledelsen i åtte runder, men måtte bryte på grunn av dekkproblemer idet det bare gjensto tre runder, og da fra en andreplass.

I dag ble topp fem komplettert av Michael van der Mark og Eugene Laverty.

Dessverre måtte Chaz Davies stå over dagens race etter å ha pådratt seg skade på en ryggvirvel og den ene tommelen etter sammenstøtet. Dermed har han sakket en del akterut sammenlagt i forhold til Kawasaki-duoen, men det gjenstår fortsatt mange race i år. De to første kjøres helgen 7. – 9. juli på Laguna Seca.

Videoen viser sammenstøtet mellom Davies og Rea. 

https://www.youtube.com/watch?v=qvAOgPYwxp0

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser